Greșeala majoră care te lasă fără permis și îți aduce și dosar penal! Detaliul strict pe care orice șofer ar trebui să-l respecte. Poliția a făcut anunțul

Alexandra Chivu / 04.02.2020, 14:30
Greșeala majoră care te lasă fără permis și îți aduce și dosar penal! Detaliul strict pe care orice șofer ar trebui să-l respecte. Poliția a făcut anunțul

Nenumărate greșeli făcute în trafic îi pot lăsa pe conducătorii auto fără permis, dar le pot aduce și dosar penal. Există o acțiune, a căror sancțiuni se află descrise clar în Codul Rutier, făcută de prea mulți șoferi, ce le poate aduce asemenea pedeapsă. Poliția a dat mai multe detalii despre acest aspect, arătându-și îngrijorarea printr-un anunț.

Greșeala majoră care te lasă fără permis și îți aduce dosar penal

Poliția Română postează adesea pe Facebook mesaje cu ”je ne sais quoi” prin care prezintă situația șoferilor români. Însă, mesajul este altul, chiar dacă conține și o doză de umor ori ironie. Oamenii legii doresc să tragă un semnal de alarmă pentru ca societatea, în special conducătorii auto, să se trezească. De această dată este vorba despre LIVE-urile pe Facebook, făcute și fără centură și sub influența băuturilor alcoolice.

Oamenii legii au prezentat cazul unui șofer care conducea având ceva ”la bord”, în timp ce era LIVE pe Facebook. Rezultatul testului a fost de 0.60 mg/l alcool pur în aerul exprimat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru faptul că se afla la volan sub influența alcoolului și cu o amendă de 1.160 de lei pentru folosirea telefonului în timpul condusului și lipsa centurii de siguranță.

Anunțul Poliției Române

„Nu știm câte like-uri a luat un șofer care conducea aseară, sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce era live pe Facebook, dar știm sigur că s-a ales cu dosar penal și a rămas fără permis. Rezultatul testării a fost 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe numele bărbatului, de 32 de ani, din Vatra Dornei, a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, pe timpul cercetării permisul fiind reținut fără drept de circulație.

Pentru folosirea telefonului în timpul condusului și lipsa centurii de siguranță șoferul a fost sancționat cu 1.160 de lei. Intervenția promptă a polițiștilor din Vatra Dornei a făcut ca lucrurile să se termine cu bine atât pentru ceilalți participanți la trafic, cât și pentru șoferul care era în direct. Le mulțumim celor care ne-au sesizat, noi asociem ,,live” cu viața, mai puțin cu transmisiunile în direct pe rețelele de socializare” – Poliția Română, Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI