Greșeala care l-a costat scump pe Gigi Becali. Cristi Borcea a făcut totul public. „Ar fi fost greu ca cineva în România să-l egaleze”

Andrei Cezar 20.12.2021, 12:27
Greșeala care l-a costat scump pe Gigi Becali. Cristi Borcea a făcut totul public. „Ar fi fost greu ca cineva în România să-l egaleze”

Altădată un împătimit al fotbalului și fanatic susținător, dar și finanțator al echipei Dinamo, Cristi Borcea preferă acum să privească totul de pe margine fără a se mai implica direct în fenomen. Cu toate astea, omul de afaceri nu ezită să își spună părerile față de subiectele arzătoare din fotbalul românesc.

Finul lui Gigi Becali este de părere că FCSB ar fi fost cea mai puternică echipă din România dacă nu ar fi existat ruptura cu CSA Steaua. Chiar dacă formația roș-albastră este printre puținele echipe din Liga 1 unde există stabilitate financiară, Borcea consideră că lipsa unui stadion și diviziunea dintre suporteri sunt factorii care au tras în jos echipa.

Cristi Borcea, convins că unirea dintre FCSB și CSA Steaua ar naște o adevărată forță în fotbalul românesc

Omul de afaceri este convins că și dacă nu ar mai fi finanțator al FCSB-ului, nașul său Gigi Becali tot nu ar renunța la fotbal și ar merge să investească la o altă echipă din Liga 1.

FCSB nu are probleme cu banii pentru că a mers tot timpul în Liga Campionilor. Când eram noi, ne tachinam, mergea în deplasări, mergeam la televiziuni. Pentru el, acum este o afacere. Dacă nu ar mai fi la FCSB, se duce la Clinceni. Baza lui este peste cea a lui Hagi.

Dacă ar fi fost o unire, ar fi fost bine pentru ei. Cu stadionul, cu baza, cu suporterii, ar fi jucat cu 30.000 la fiecare meci. Ar fi avut condiții peste Academia lui Hagi. Ar fi fost greu ca cineva în România să-l egaleze, o prăpastie”, a spus Borcea la Realitatea Sportivă.

FCSB și CSA Steaua, 3 procese soluționate sau în desfășurare

FCSB și CSA Steaua au fost, sau sunt implicate în trei mari litigii. Primul și singurul soluționat definitiv până acum este cel privind marca Steaua, în care CSA a obținut câștig de cauză.

Al doilea se referă la palmaresul echipei din perioada 1947-1998. Curtea de Apel Bucuești a hotărât în vară că CSA Steaua deține torfeele câștigate în perioada sus-menționată, însă decizia nu este definitivă. Instanța nu a stabilit însă cărui club aparține palmaresul aferent perioadei 1998-2003. Totodată, judecătorii au hotărât ca FCSB să păstreze trofeele câștigate din 2003 și până în prezent.

Echipei lui Gigi Becali îi lipsește și stadionul. Chiar dacă roș-albaștrii au jucat majoritatea meciurilor de pe teren propriu pe Arena Națională, cel mai mare stadion din țară nu este considerat de suporteri drept „casa” echipei.

Gigi Becali a făcut nenumărate solicitări pentru ca formația roș-albastră să poată evolua pe noul stadion Ghencea, însă a fost refuzat de fiecare dată.

Urmăriți Impact.ro și pe