Greșeala care îți poate strica frigiderul. Mulți români fac această eroare uriașă

Badea Violeta 09.11.2022, 13:51
Greșeala care îți poate strica frigiderul. Mulți români fac această eroare uriașă

Se spune că un frigider are de obicei o durată de viață de circa 10 ani, ceea ce nu este rău, având în vedere că este singurul aparat electrocasnic care funcționează 24 de ore pe zi. De aceea, trebuie să acordăm o atenție deosebită îngrijirii sale. Iată greșeala care îți poate strica aparatul.

Cum să ai grijă de frigider

Conform studiilor, durata de viață a frigiderului este de aproximativ 10 ani. Ceea ce este destul de mult, ținând cont de faptul că acest aparat funcționează 24 de ore din 24.

Însă, experții spun că, cu cât avem mai multă grijă de el, cu atât durata sa de viață se va prelungi. Poate că nu știai acest lucru, dar este foarte important ca temperatura din frigider să fie cea potrivită.

Conform specialiștilor, valoarea nu trebuie să fie mai mare de 2-7 grade Celsius. În schimb, congelatorul este presetat din fabrică la valoarea de -15 grade Celsius.

Totuși, experții ne recomandă să reglăm o temperatură de -19 grade Celsiuus în congelator. Astfel, produsele vor fi păstrate mai bine. În plus, așa vom face și economie la consumul de energie electrică.

Citește și Aparatul electrocasnic care îți crește facturile la curent fără să îți dai seama. Televizorul și frigiderul au un consum redus pe lângă el!

Temperatura la care se regleaza frigiderul
Temperatura la care se regleaza frigiderul

Alte sfaturi de îngrijire a frigiderului tău

  • Lasă-l în poziție verticală

Un sfat pentru a păstra un frigider în stare bună este acela că aparatul nu trebuie întors niciodată cu susul în jos. Fie că tocmai ai cumpărat unul nou, fie că te muți, trebuie să ții cont de următoarele: atunci când îl transporți, asigură-te că este întotdeauna în poziție verticală și nu-l înclina niciodată la mai mult de 40 de grade.

În caz contrar, uleiul din interior ar putea să se scurgă și să deterioreze întregul sistem. Așteaptă întotdeauna 12 ore înainte de a-l conecta din nou la priză.

  • Nu lăsa ușa deschisă

Înainte de a deschide ușa frigiderului, gândește-te bine la ceea ce dorești să mănânci. Un studiu a arătat că se pierde până la 7% din frig de fiecare dată când deschidem și închidem ușa aparatului, ceea ce face ca temperatura din interiorul acestuia să fluctueze prea mult, iar alimentele să nu fie păstrate în condiții perfecte, ca să nu mai vorbim de energia pe care o pierdem.

  • Curăță-l o dată pe lună

Frigiderele moderne nu mai au nevoie să fie dezghețate, cele mai multe dintre ele au sisteme NoFrost, ceea ce face lucrurile mult mai ușoare. Chiar și așa, este recomandat să îi faci o curățare temeinică o dată pe lună.

Scoate-l din priză și curăță fiecare accesoriu pe care îl poți desface cu apă și săpun, apoi fă același lucru cu interiorul. Acordă o atenție deosebită inelelor de etanșare, unde tind să se acumuleze alimente și murdărie.

Citește și Cum rezistă mai mult roșiile în frigider. Trucul pe care orice român trebuie să-l cunoască!

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...