Greșeala banală pentru care șoferii riscă să primească sancțiuni usturătoare. Mulți obișnuiesc să facă asta

Redacția IMPACT 27.01.2020, 17:24
Greșeala banală pentru care șoferii riscă să primească sancțiuni usturătoare. Mulți obișnuiesc să facă asta

Poliția Română transmite noi avertismente conducătorilor auto cu privire la faptul că multe autovehicule sunt abandonate în intersecțiile fără a le permite celor care au rămas blocați anterior în acestea să iasă. Șoferii care nu permit mașinilor deja blocate în intersecție s-o părăsească, pot primi amenzi contravenționale usturătoare, potrivit legislației rutiere în vigoare.

Ce riști dacă faci asta în trafic

Conducătorii auto care au deprins obiceiul de a intra în intersecții fără a ale permite celor ramași blocați anterior în acestea să iasă, vor fi sancționați de către polițiștii rutieri, în măsura în care aceste lucruri vor fi surprinse de autorități.

Concret, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice stabilește că „nerespectarea obligației de a permite părăsirea intersecției conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia” reprezintă o contravenție, iar șoferul va fi amendat pentru această faptă, arată datele furnizate de avocatnet.ro.

Această nerespectare de normă este încadrată în clasa a III-a de sancțiuni, ce poate aduce conducătorilor auto contravenții între șase și opt puncte de amendă. În prezent, punctul de amendă în România este de 145 de lei.
Pentru această încălcare de legislație, amenzile potfi cuprinse între 870 și 1.160 de lei.
Poliția Română a transmis un mesaj pe pagina oficială de Facebook cu privire la blocarea intersecției de șoferi, aspect care a devenit deja comun pe străzile din România.

Amenzile potfi cuprinse între 870 și 1.160 de lei pentru șoferii care blochează intersecțiile. Foto: Inquam Photos / David Muntean
Amenzile potfi cuprinse între 870 și 1.160 de lei pentru șoferii care blochează intersecțiile. Foto: Inquam Photos / David Muntean

„De treci codrii de aramă, de departe vezi…culoarea galben?

Câteva pasaje…

? Să ajungi mai repede? Poate cineva de pe o bandă perpendiculară cu a ta face la fel…Unde ajungeți?
? În față blocaj, semafor pe galben, iar tu ești picătura care va umple paharul? Ce ai reușit? Să blochezi și mai rău intersecția și să te „aplaude” toată lumea!
? Intersecția-i mare, iar galben de la semafor nu este cel de la semaforul curselor de drag, adică X3.

⚠️Orice se poate întâmpla! Și să nu uităm că trecerea pe galben, blocarea intersecției…se sancționează!

? Ce se întâmplă în lumea virtuală să rămână în lumea virtuală!

Stai în siguranță!”, este mesajul specific și plin de „umor” transmis de reprezentanții Poliției Române pe Facebook, în care amintește, printre altele, de problema intersecțiilor blocate. 

Urmăriți Impact.ro și pe