Grecia relaxează restricţiile. Ce vor avea voie să facă de acum turiştii în ţara elenă

Nicu Stan, Alexandru Teodorescu 24.06.2021, 13:07
Grecia relaxează restricţiile. Ce vor avea voie să facă de acum turiştii în ţara elenă

Grecia relaxează restricţiile. Ce vor avea voie să facă de acum turiştii în ţara elenă, vedeți în articolul de mai jos.

Grecia revine la normalitate. Ce nu trebuie să mai facă turiștii

Grecia mai relaxează unele restricții. Turiştii, de miercuri, nu trebuie să mai poarte mască pe stradă. În plus, țara elenă, în contextul în care are granițele asaltate de turiști, a luat în calcul și noi condiții de intrare în țară.

Astfel, în Grecia se renunță la masca de protecție pe stradă, atâta timp cât nu oamenii nu se află într-un loc aglomerat. De asemenea, la interior, masca de protecție rămâne obligatorie. O altă relaxare este aceea că se va putea merge la restaurant cu un grup mai mare de oameni. Astfel, zece persoane au voie să stea la aceeași masă, în loc de șase, câte aveau voie până acum.

Grecia a renuntat la masca in locurile neaglomerate
Grecia a renuntat la masca in locurile neaglomerate

Circulația pe timp de noapte, ridicată

O altă măsură de relaxare importantă luată de către autoritățile din Grecia este aceea că de luni se ridică și interdicția de circulație pe timpul nopții. De asemenea, pe plajă, la fiecare 1.000 de metri au voie acum 120 de persoane.

Guvernul elen a decis două schimbări importante și în procesul de control al sănătății turiștilor care intră în țară, informează Ministerul Turismului din Grecia. Modificările au fost deja introduse pe pagina oficială travel.gov.gr, iar Ministerul Afacerilor Externe român a făcut schimbările de vigoare și pe pagina sa de internet.

Astfel, începând de la 19 iunie, guvernul din Grecia a introdus următoarele modificări:

1) Recunoașterea testelor rapide! De acum înainte, intrarea în Grecia, fără alte măsuri restrictive, va fi permisă călătorilor din străinătate care prezintă un rezultat negativ al testului rapid (testul antigenului), nu mai vechi de 48 de ore înainte de intrare în Grecia. De menționat faptul că acesta trebuie să fie făcut de un laborator autorizat și rezultatul emis în limba engleză.

2) Creșterea limitei de vârstă pentru verificarea copiilor turiști! În urma recomandărilor Uniunii Europene, verificările certificatelor necesare la intrarea în țară vor fi efectuate acum copiilor cu vârste peste de 12 ani și peste, în loc de 6 ani, așa cum a fost până acum. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligația să prezinte test molecar PCR / antigen la intrare pe teritoriul elen.

Cum se intră în Grecia

În continuare, în Grecia, rămâne în vigoare și prevede ca fiecare turist care intră în țară să prezinte:

a) certificatul de vaccinare

b) test PCR negativ sau antigen

c) certificat de boală sau diagnostic pozitiv, valabil între 2 – 9 luni.

Urmăriți Impact.ro și pe