Grecia arde din nou. Un incendiu de proporţii a izbucnit în Attica, loc în care se află şi pompierii români

Badea Violeta, Dragos Ștefănescu 23.08.2021, 17:08
Grecia arde din nou. Un incendiu de proporţii a izbucnit în Attica, loc în care se află şi pompierii români

Grecia nu scapă de incendii! Un deal împădurit din regiunea elenă Attica a fost cuprins de flăcări uriașe în doar câteva zeci de minute. În zonă acționează și forțele de intervenție trimise din România. Mai multe localități au fost deja evacuate.

Grecia cuprinsă din nou de flăcări

Grecia a fost cuprinsă din nou de flăcări. De această dată, incendiul a izbucnit în regiunea elenă Attica. Aceea este și zona în care acționează pompierii români, care depun toate eforturile pentru a limita extinderea flăcărilor uriașe. Regiunea a fost acoperită de o perdea imensă de fum și autoritățile au evacuat deja mai multe localități.

Potrivit ultimelor informații, focul a izbucnit luni, 23 august, în sudul Eviei. La fața locului au fost trimiși 64 de pompieri cu 26 de vehicule, nouă elicoptere și un avion care să arunce apă din aer. Forțele de intervenție au acționat timp de mai multe ore, iar momentan lucrurile par să fie ținute sub control.

În cazul în care situația o va cere, garda de coastă a anunțat că poate pune la dispoziție o barcă de salvare, o navă privată și două feriboturi. Toate acestea pot ajuta la evacuările de pe mare.

Grecia arde din nou. Un incendiu de proporţii a izbucnit în Attica
Grecia arde din nou. Un incendiu de proporţii a izbucnit în Attica

Grecia a primit întăriri din România

România nu a rămas indiferentă la situația tragică în care se află Grecia. Mai mulți pompieri au fost trimiși în regiunea elenă pentru a pune umărul la stingerea incendiilor. Autoritățile au anunțat că nu mai puțin de 300 de pompieri, inclusiv români, s-au luptat lunea trecută cu flăcările din apropierea satului Vilia de la nord-vest de Atena, conform Associated Press.

Flăcările au fost extinse de vântul puternic ce a bătut în weekend și sute de pompieri și voluntari, ajutați de elicoptere și avioane speciale au acționat sâmbătă și duminică în zona arsă, stingând incendiile declanșate. Potrivit IGSU, forţele şi echipajele române de pompieri aflate în Grecia vor fi dislocate luni, 23 august, în două zone distincte: Kryftes şi Vilia, după ce, duminică, au acţionat în Attica.

„La solicitarea ofiţerului de legătură elen, forţele şi mijloacele române vor fi dislocate în două zone distincte, respectiv zona Kryftes şi zona Vilia.

Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenţie cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un container multirisc şi o echipă pentru monitorizare aeriană (dronă) vor fi prezente în cele două zone, pe parcursul acestei zile”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit agerpres.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe