Golul fantomă de la meciul lui Dinamo. De ce arbitrul l-a anulat, nici jucătorii nu știau regulamentul

Andrei Cezar 20.07.2021, 11:20
Golul fantomă de la meciul lui Dinamo. De ce arbitrul l-a anulat, nici jucătorii nu știau regulamentul

În ultimele minute ale partidei dintre Dinamo și FC Voluntari 3-2 a avut loc o fază care a încins spiritele pe teren. Deși ilfovenii au marcat, golul lor a fost anulat de arbitrul Iulian Dima.

Golul fantomă de la meciul lui Dinamo. De ce arbitrul l-a anulat, nici jucătorii nu știau regulamentul

În minutul 89 al partidei, atunci când Dinamo o conduccea pe FC Voluntari cu 3-2, s-a petrecut o fază bizară pe teren. Ilfovenii au avut profitat de o minge de arbitru și au trimis balonul direct în poartă. Însă golul marcat de Neluțu Roșu nu a fost validat de arbitrul Iulian Dima.

Mai exact, la o mige de arbitru de la 30 de metri de poarta lui Dinamo, mijlocașul de la FC Voluntari a trimis balonul direct în plasă, în timp ce portarul Mihai Eșanu se afla departe de buturile sale. Centralul Iulian Dima nu a stat pe gânduri. A anulat reușita lui Roșu și a indicat repunerea mingii din careul mic al bucureștenilor, spre disperarea ilfovenilor.

Spiritele s-au încins în ambele tabere, iar Gabi Tamaș și portarul dinamovist au văzut câte un cartonaș galben, după un conflict între cei doi.

În opinia fostului mare arbitru Ion Crăciunescu, centralul partidei a procedat corect atunci când a anulat reușita lui Neluțu Roșu. El spune că, potrivit regulamentului, nu se poate înscrie direct în cazul unei mingi de arbitru.

„Dintr-o minge de arbitru nu se poate înscrie un gol direct în poarta adversă. Sunt niște condiții. Mingea, chiar dacă atinge solul, nu se poate înscrie un gol direct. Trebuie să fie mingea atinsă de cel puțin doi jucători sau de două ori.

Repet, jucătorii trebuie să lase mingea să atingă pământul, iar după aceea, un jucător dacă șutează mingea direct în poarta adversă, nu se poate înscrie gol. Arbitrul a procedat corect. Dacă Eșanu atingea mingea, era gol valabil”, a spus Ion Crăciunescu la Digi Sport.

Gol anulat inlfovenilor, in ultimele minute ale partidei cu Dinamo
Gol anulat inlfovenilor, in ultimele minute ale partidei cu Dinamo

Tamaș: ”Pentru mine, Dinamo nu mai există!”

După partida din Ștefan cel Mare, căpitanul lui FC Voluntari, Gabi Tamaș, fost dinamovist, a avut o reacție ironică la adresa fanilor câinilor. Fundașul ilfovenilor a declarat că din cauza acestora, nu vrea să mai știe nimic de Dinamo.

Păcat că n-am știut să închidem meciul la 1-0. Au marcat ei, prin execuțiile lui Sorescu. Bravo lui, îl felicit. Am mai spus-o, Dinamo e o echipă imprevizibilă.

Avem experiență, dar ce voiați să facă experimentații din echipa noastră la golurile lui Sorescu?! Am avut ocazii, dar n-am știut să închidem jocul.

Fanii lui Dinamo mă iubesc, am văzut. Le mulțumesc pentru urările făcute, asta e, mergem înainte (n.r. – fiind ironic). Acum trebuie să ne concentrăm pe următorul meci, vrem să nu mai avem emoțiile din sezoanele trecute.

Chiar nu mă interesează Dinamo, după urările fanilor din seara asta. Pentru mine Dinamo nu mai există!”, a declarat Tamaș la Telekom Sport.

 

Urmăriți Impact.ro și pe