Gigi Becali transferă jucători cu „certificat de garanție”. Ce clauză ciudată a impus patronul FCSB în contractul fotbalistului pe care l-a cumpărat cu 350.000 de euro

Sorin Barbu 20.06.2022, 10:24

Gigi Becali a adus doi fundași centrali la FCSB. A dat bani doar pentru Joyskim Dawa pentru că Rachid Bouhenna a venit „liber de contract”. Omul de afaceri a plătit 350.000 de euro pentru fotbalistul de la FC Botoșani, dar și-a asigurat, prin contract, un „certificat de garanție”, în cazul în care acesta nu se impune în formația lui Toni Petrea.

Gigi Becali i-a transferat la FCSB pe Joyskim Dawa și Rachid Bouhenna

FCSB avea mare nevoie de fundași centrali după „furtuna” din această vară. Lui Paulo Vinicius nu i-a mai fost prelungită înțelegerea, pentru că avea 38 de ani, Andrei Miron a plecat liber de contract pentru că patronul i-a reproșat golul cu FC Voluntari, iar Iulian Cristea s-a accidentat grav la echipa națională și va lipsi de pe gazon șase luni.

Deși a spus că nu mai vrea să dea bani pe jucători, Gigi Becali l-a transferat pe Joyskim Dawa de la FC Botoșani. Afacerea l-a costat 350.000 de euro plus procente din următorul transfer. Patronul FCSB a impus însă și o clauză surpriză în contractul cu formația din Moldova. Dacă nu este mulțumit de jucător, patronul Valeriu Iftime îi dă bani înapoi.

„Părerea mea e că este cel mai bun transfer de fundaș central pentru FCSB, de când face în ultimul timp. Fac un pariu: dacă Dawa nu reușește, îl iau înapoi cu același preț. E un jucător excepțional. El a avut mici probleme de adaptare la început. După ce a plecat Edjouma, și el a avut o iubire ascunsă pentru FCSB și m-a rugat încontinuu să plece. E clar că nu era cu mintea chiar la echipa noastră.

Cred că este un fundaș central de care FCSB avea nevoie și cu siguranță va fi un câștig pentru el și pentru mine, dintr-un transfer viitor”, a declarat Valeriu Iftime.

Gigi Becali, convins că le-a dat o lovitură rivalilor de la CFR Cluj

Joyskim Dawa a mai jucat la US Avranches, Monaco (Franța), Gil Vicente (Portugalia), FK Mariupol (Ucraina) și Valmiera (Letonia), iar la FC Botoșani a bifat 33 de partide în care a marcat patru goluri.

Gigi Becali este încântat de acest transfer și este convins că în acest fel le-a dat o lovitură rivalilor de la CFR Cluj, echipa care deține titlul în Liga 1.

„Îmi pare rău de Mihai Rotaru, dar nu puteam să dormim amândoi pe noi. Eu l-am lăsat pe Mihai trei săptămâni să se miște, dar nu s-a mișcat și era să ne «frigem» amândoi. Aseară, finul Vulturar (n.r. impresarul Florin Vulturar) m-a sunat să îmi spună că Dawa e în negocieri cu CFR, iar eu i-am spus clar că nu aș vrea să mă bag peste Rotaru.

Mi-a zis că impresarul lui era deja prin Cluj. Atunci am zis să le-o fac ălora de la CFR cu tot riscul că se supără Rotaru pe mine. Decât să ne «ardă» CFR pe amândoi, atunci am zis să intru eu pe fir cu orice risc. Dacă nu îmi spunea finul Vulturar, Dawa era acum la CFR”, a declarat Gigi Becali în ProSport.

Patronul FCSB l-a adus și pe Rachid Bouhenna. Fundașul s-a despărțit acum câteva zile de CFR Cluj și era liber de contract.

Urmăriți Impact.ro și pe