Gigi Becali, replică dură după ce CSA Steaua a cerut dezafilierea FCSB.  „Când băgam zeci de milioane, jucam cupe europene, era legal? ”

Sorin Barbu 23.02.2022, 16:06
Gigi Becali, replică dură după ce CSA Steaua a cerut dezafilierea FCSB.  „Când băgam zeci de milioane, jucam cupe europene, era legal? ”

Gigi Becali continuă războiul dur cu CSA Steaua, după ce gruparea finanțată de Ministerul Apărării a înaintat o adresă Federației Române de Fotbal prin care a cerut ca FCSB să fie dezafiliată și exclusă din campionat. Omul de afaceri a ripostat și este convins că până la urmă se va dovedi că are dreptate și susține că va recupera numele Steaua.

Gigi Becali, furios pe acțiunea șefilor de la CSA Steaua

Sunt mai bine de șapte ani de când FCSB și CSA Steaua se ceartă pe palmares, siglă, nume și palmares, iar fanii sunt împărțiți în două tabere. Procesul a început în anul 2014, iar echipa lui Gigi Becali nu mai are voie să se numească Steaua, dar lucrurile sunt departe de a fi tranșate. În plus, CSA Steaua a cerut daune de 37 de milioane de euro și a primit dreptate în anul 2019, dar decizia poate fi atacată.

În această sarabandă de procese, cereri, acuze și jigniri, CSA Steaua a mai făcut un pas și a trimis un document oficial prin care a cerut dezafilierea FCSB, spunându-se că a fost afiliat „în mod ilegal la FRF, iar această societate nu este continuatoarea și nu deține palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua”.

Gigi Becali a ripostat dur și și-a adus aminte în ce situație grea se afla echipa în anul 2002, când a preluat pachetul majoritar. Spune că nu a fost nimic ilegal și este convins că până la urmă va recupera tot ce a pierdut.

„Ne-am afiliat ilegal? Ei unde erau? Deci este ilegal, adică judecătorii au făcut ilegalități? Eu am făcut ilegal, care am dat 10 milioane pe vremea aia, când nu visau la asta.

Erau deja în faliment și am făcut ilegal eu, iar ei au făcut legal. Ei au dat pe hotărâre de guvern echipa. Și dacă o dă la altul, pe urmă vine peste cinci ani și spune că a luat-o ilegal. Ei cer că a fost înregistrată fraudulos sau ilegal? Unde ați fost până acum, mă? Când băgam zeci de milioane, jucam cupe europene, era legal?

După ce mi-ați luat banii, veniți să luați numele? O să-l iau înapoi. Voi sunteți nelegali, Talpan și cu Ministerul Apărării sunt hoții. Hoții hoților!”, a strigat Becali la sport.ro.

 

FRF, replică după demersul CSA Steaua

Și președintele Federației Române de Fotbal a avut o reacție după solicitarea CSA Steaua. „Acest subiect cred că a mai fost clarificat, nu e prima dată. Sesizarea va intra pe circuitul normal, va primi un răspuns”, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe