Gigi Becali îi plânge de milă lui Adrian Mititelu după ce FCU Craiova a ajuns în zona retrogradării. „Tată, eu în locul lui înnebuneam de tot”

Andrei Cezar 22.12.2021, 17:20
Gigi Becali îi plânge de milă lui Adrian Mititelu după ce FCU Craiova a ajuns în zona retrogradării. „Tată, eu în locul lui înnebuneam de tot”

Gigi Becali îi plânge de milă lui Adrian Mititelu după ce echipa acestuia, FC U Craiova, a ajuns în zona retrogradării la final de an. Patronul FCSB a vorbit despre „milioanele de euro” pe care finanțatorul Craiovei i-a investit în echipa sa fără rezultat și spune că aceasta nu îi aduce nicio satisfacție lui Mititelu, aflat acum în închisoare.

Gigi Becali nu vede cu ochi buni ce se întâmplă la Craiova lui Mititelu

Gigi Becali a anunțat recent că va schimba strategia la FCSB și va închide robinetul cu bani, iar jucătorii cu salarii mari vor fi lăsați să plece. În această situație se regăsesc Claudiu Keșeru și Constantin Budescu, plătiți cu 25.000 de euro pe lună. Finanțatorul roș-albaștrilor are în plan să pună un plafon salarial de 10.000 de euro și să oprească investițiile în jucători.

Totul după ce FCSB și-a diminuat considerabil șansele la titlu, vicecampioana fiind la 10 puncte în spatele liderului CFR Cluj.

Latifundiarul din Pipera a făcut referire și la situația de la FC U Craiova 1948, echipă patronată de Adrian Mititelu. Nou-promovata a transferat jucători importanți la începutul acestui sezon, însă după 21 de etape scurse din actualul campionat se află pe loc de baraj.

„Tată, eu dacă eram Adrian Mititelu înnebuneam de mult. Unii îl înjură pe Mititelu, dar nu realizează cât de greu este să aduci banii familiei tale la fotbal. Banii nu sunt foi de caiet. Să te duci în faliment, să pierzi vreo două echipe, iar apoi să începi un alt proiect din mocirlă, doar Adrian Mititelu putea să facă acest lucru. Doar el putea să își toace din nou banii în fotbal. Și nu 3 euro, ci milioane de euro. Mititelu nu a ajuns în pușcărie că e vreun mare infractor, ci din cauza fotbalului.

Și performanță? Nimic! Se bate săracul acum tot pentru salvarea de la retrogradare. Ne-am confruntat prima dată, mi se pare prin 2005-2006. Răspunde vreunul acum în fața lui pentru locul în care îi este echipa în clasament? Îi plătește vreunul salariile sau cantonamentul pe care jucătorii trebuie să îl facă? Tot el! Și care este satisfacția lui cu echipa asta? Omul e la pușcărie, nu am eu nicio treabă să mă bag la echipa lui, dar echipa nu îi aduce nicio alinare.

„Eu vreau să fac bani din fotbal, nu să tot pierd”

Am auzit și eu ce salarii are el pe la echipă. Nu e treaba mea, dar să le dai unora 6.000 de euro și nici măcar să nu îți joace deloc, ce să mai comentezi? Și lumea tot pe el îl înjură. Și are și salarii de peste 8.000-9.000 de euro pe lună. El a ajuns în situația asta pentru că e foarte pătimaș. El pune fotbalul pe primul loc, nu afacerea. Eu vreau să fac bani din fotbal, nu să tot pierd”, a spus Gigi Becali, conform prosport.ro.

Gigi Becali îi recunoaște meritele lui Mititelu la FC U Craiova și spune că el nu este la fel de „pătimaș” precum finanțatorul oltenilor. Totodată, ptronul echipei din Berceni a făcut refrire și la unii „specialiști de la televizor” despre care spune că au „falimentat echipe din postura de directori sportivi”.

„Eu unul recunosc că nu sunt ca el așa de pătimaș și nu vreau să fac lucrurile pe care el le face. De ce să mai dau eu salarii mari la echipă? Pentru ce? De ce să mai bag eu bani în transferuri? Păi 500 de mii de euro îi găsesc lipiți pe gard? Nu, tată! Nu vreau să îmi mai toc banii aiurea. Poate unii nu mă cred acum, dar specialiștii ăia pe care îi vedeți pe la televizor au și falimentat echipe din postura de directori sportivi sau nu mai știu eu pe ce funcții au fost. Unii au și retrogradat din postura de antrenori echipe și vin acum și ne dau nouă lecții”, a mai spus Gigi Becali

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe