Gigi Becali dezvăluie motivul pentru care Elena Udrea a fugit din România. De asta voia să ajungă în Grecia, de fapt

Iancu Andreea 16.05.2022, 09:46
Gigi Becali dezvăluie motivul pentru care Elena Udrea a fugit din România. De asta voia să ajungă în Grecia, de fapt

Patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a făcut recent o remarcă neașteptată, explicând care este motivul pentru care Elena Udrea, condamnată fiind la închisoare, a fugit din România. Fostul politician a primit o sentință de șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, însă Udrea se află încă în arest în Bulgaria, după ce a fost prinsă la granița vecină în timp ce încerca să ajungă în Grecia. Gigi Becali a explicat care este situația Elenei Udrea și ce a determinat-o să nu revină în țară pentru executarea pedepsei.

Gigi Becali face dezvăluiri incredibile. Care este motivul pentru care Elena Udrea a fugit din România, în ciuda condamnării sale

Latifundiarul din Pipera și-a exprimat părerea cu privire la cazul Elenei Udrea. Fostul ministru al Turismului a primit o sentință de condamnare la închisoare cu executare pentru șase ani, în dosarul Gala Bute. În momentul în care autoritățile române au demarat procedurile pentru încarcerarea Elenei Udrea, aceasta a fost găsită în afara granițelor, în Bulgaria, de unde încerca să treacă frontiera spre Grecia. Gigi Becali a explicat și care este motivul real pentru care Elena Udrea a fugit din România.

Afaceristul, care a petrecut la rândul său aproape doi ani după gratii, a lansat acuzații dure la adresa conducerii penitenciarelor din țara noastră. Acesta susține că cei care se ocupă de deținuți nu respectă legea, astfel că persoanele încarcerate nu primesc permisiile legale. Astfel, Gigi Becali și-a exprimat înțelegerea față de Elena Udrea și Sorin Oprescu, ambii fugari în urma sentințelor primite în România.

Gigi Becali, despre motivul pentru care Elena Udrea a fugit din România
Elena Udrea are de executat șase ani de închisoare în urma condamnării din dosarul Gala Bute

„Eu cred că Sorin Oprescu, nu ştiu dacă a făcut sau nu a făcut, dar eu cred că e un om deştept. Nu cred că e atât de idiot încât să fie prins. Cred că şi-a aranjat toate lucrurile. În România nu e de făcut puşcărie. Oamenii se predau în Anglia, Italia, Grecia să facă puşcăria. Să facă condiţii de puşcărie, şi nu mă refer la condiţii de trai, mă refer la simplul lucru: spune legea – regim închis 15 zile, regim semi-deschis 30 de zile. Dă-i omului să vină acasă două zile pe lună că aşa e legea. Şi omul face puşcăria în România.

Dacă omul face puşcărie, îl ţii trei-patru ani în puşcărie, pleacă şi se duce să facă puşcărie în Europa, unde oamenii respectă legea. Vreţi să facă oamenii puşcăria în România? Respectaţi legea executării pedepsei. Criminalilor, executaţi legea! Daţi drumul la oameni, criminalilor, şi nu mai pleacă nimeni din ţară.

Eu am stat în puşcărie un an şi trebuia să iau 30 de zile într-un an şi nu mi-au dat nicio zi. Şi atunci cum să facă omul puşcărie în România? Nu e normal aşa? Eu dacă sunt condamnat în România plec. Mă duc şi mă predau în Europa. Şi dacă mă întreabă acolo de ce, le spun că statul meu e criminal şi nu respectă legea.”, a explicat Gigi Becali la Antena 3.

Afaceristul, nemulțumit de neacordarea permisiilor pentru deținuți

Elena Udrea, care se află în prezent în arest în Bulgaria, a și solicitat, prin avocatul său, să nu fie extrădată pentru a ispăși pedeapsa în România, acuzând condițiile grele din penitenciarele naționale. Pe de altă parte, Gigi Becali susține că și Mazăre ar trebui să primească permisie de câteva zile, având în vedere că și-a pierdut mama.

„Cum să îi ceri Elenei Udrea să facă puşcărie în România? Pleacă în Bulgaria, în Grecia. Dă-mi drumul să vin acasă cum spune legea, că eşti Justiţie, şi respectă legea. Regim închis – 15 zile, regim semi-deschis – 25 de zile, regim deschis – 30 de zile. Are Mazăre regim semi-deschis acum? Dă-i 25 de zile. A murit maică-sa? Dă-i 10 zile din alea 25. Nu să se roage pentru 24 de ore, criminalilor! E de patru ani în puşcărie. Dacă e de patru ani, el trebuia să vină acasă cel puţin 60 de zile şi nu i-au dat nicio zi până acum. Cum să faci puşcărie în România? Dă-mi drumul acasă, cum spune legea, să dorm acasă 30 de zile pe an, cu familia mea, cum scrie legea. Asta este problema!”, a explicat latifundiarul din Pipera.

Elena Udrea ar urma să fie extrădată, dacă procedurile judiciare din Bulgaria, după o decizie definitivă de arestare în vederea extrădării, vor fi stabilite. Predarea inculpatului condamnat trebuie să se facă în cel mult 10 zile de la pronunțarea hotărârii judecătorești. Fostul ministru al Turismului așteaptă să afle decizia instanței de la Sofia, care va confirma marți mandatul european de arestare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...