Gigi Becali, dat de gol de Dumitru Dragomir. Din ce a făcut o avere latidundiarul din Pipera de curând

Andrei Cezar, Narcisa Tomulescu 23.08.2021, 16:27
Gigi Becali, dat de gol de Dumitru Dragomir. Din ce a făcut o avere latidundiarul din Pipera de curând

FCSB nu are un start de sezon tocmai bun. Echipa roș-albastră a ratat calificarea în Conferencea Legue, iar în campionat se află pe locul 8, la 10 puncte de liderul CFR Cluj, cu un meci mai puțin disputat. După înfrângerea cu Rapid din etapa trecută (0-1), Gigi Becali a decis să schimbe antrenorul, iar în locul lui Dinu Todoran a venit Edi Iordănescu. Latifundiarul a dat de înțeles după partidă că situația sa financiară devine îngrijorătoare.

Dumitru Dragomir îl dă de gol pe Gigi Becali. Averea latifundiarului nu este în pericol

Finanțatorul roș-albaștrilor a declarat în repetate rânduri că pentru el FCSB este o afacere și nimic mai mult. Gigi Becali câștigă bani cu ajutorul echipei de fotbal urmărind două obiective clare: vânzarea jucătorilor pe sume importante și accederea în grupele competițiilor europene.

Ambele ținte au fost ratate, iar acum FCSB a ajuns în situația de a nu se mai autofinanța. Finanțatorul a spus în mod repetat că nu este dispus să investească averea familiei în fotbal. El s-a declarat îngrijorat de situația financiară în care a ajuns din cauza echipei și a decis să numească un nou antrenor -pe Edi Iordănescu – și să nu se mai implice deloc la echipă.

„Mai jos de atât nu se poate. Să te bată Rapidul din Divizia B, nu se poate. De asta am luat hotărârea (de negocia cu Edi Iordănescu preluarea funcției de antrenor – n.r.), s-a ajuns prea jos. La mine e numai cu banii, deja încep să pierd bani. Până acum, nu era problemă, acum încep să pierd. Dacă de la 10 milioane, am cerut pe Moruţan 3 şi nu dă nimeni! Ce înseamnă asta? Mi-am dat seama că trebuie să încerc şi altceva“, a spus Gigi Becali după meciul pierdut în fața Rapidului.

Gigi Becali, dat de gol de Dumitru Dragomir. Din ce a facut o avere latidundiarul din Pipera de curand
Gigi Becali, dat de gol de Dumitru Dragomir. Din ce a facut o avere latidundiarul din Pipera de curand

”N-are nimeni banii lui, credeți-mă!”

Se pare însă că lucrurile nu sunt nici pe departe atât de grave cum lasă să se înțeleagă Gigi Becali. Dumitru Dragomir, fostul șef al LFP și bun prieten cu finanțatorul roș-albaștrilor, a dezvăluit că latifundiarul din Pipera ar avea rezerve sufiente de bani încât să susțină echipă încă 20 de ani. Mitică Dragomir anunță că Becali a încasat, recent, o sumă colosală dintr-o afacere cu terenuri.

Gigi poate ţine echipa (n.r. – FCSB) 20 de ani. A vândut acum un teren, cât vezi cu ochii. Am cumpărat şi eu o părticică de acolo. A vândut unei societăţi comerciale importante. N-are nimeni banii lui, credeţi-mă că ştiu ce spun. La banii pe care-i are ăsta…. Nu are nimeni atâta avere în ţara asta. Eu spun din cunoştinţă de cauză.

Urmăriți Impact.ro și pe