Gigi Becali ar putea plăti daune morale de un milion de euro. Procesul care îi dă fiori reci latifundiarului

Andrei Cezar 07.10.2021, 14:12
Gigi Becali ar putea plăti daune morale de un milion de euro. Procesul care îi dă fiori reci latifundiarului

Războiul dintre Gigi Becali și Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua continuă. Chiar dacă omul de afaceri a pierdut procesul în care oficialul clubului armatei i-a cerut daune morale pentru că ar fi fost jignit și ar fi trebuit să îi plătească acestuia 5.000 de euro, Becali este hotărât să meargă până în pânzele albe și să nu îi achite niciun leu. Inițial, Florin Talpan ar fi dorit să obțină de la Gigi Becali un milion de euro.

Gigi Becali i-ar putea plăti un milion de euro daune morale lui Florin Talpan

La finalul anului 2020, Florin Talăpan a câștigat procesul cu Gigi Becali, la Curtea de Apel, pentru faptul că ar fi fost numit de latifundiar ”nebun și lacom”. Becali a contestat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar pe 7 octombrie ar fi trebuit să se judece recursul.

Cei doi nu s-au mai întâlnit însă în fața instanței pentru că unul dintre judecători a fost depistat cu Covid-19. Procesul a fost amânat astfel pentru anul viitor.

Sper ca justiția să pronunțe o soluție favorabilă și corespunzător faptelor care au fost create de către George Becali. Sunt foarte încrezător în justiție și așa acum am câștigat atâtea dosare până acum, sunt convins că voi câștiga și acest dosar”, a spus Florin Talpan, la PRO TV.

Gigi Becali ar putea plati daune morale de un milion de euro. Procesul care ii da fiori reci latifundiarului
Gigi Becali ar putea plati daune morale de un milion de euro. Procesul care ii da fiori reci latifundiarului

Gigi Becali și Florin Talpan continuă ”războiul”

Curtea de Apel București a decis în 2016 că Gigi Becali trebuie să îi plătească lui Florin Talpan daune morale în valoare de 3.000 de euro, suma de un milion de euro cerută inițial de juristul armatei fiind considerată de judecători mult prea mare.

În urma acestei decizii, niciuna dintre părți nu a fost de acord cu soluția dată de magistrați. Finanțatorul celor de la FCSB nu și-ar fi dorit să plătească nimic, iar Florin Talpan ar fi vrut în continuare să îl facă pe Gigi Becali să îi achite un milion de euro.

La rejudecarea cazului, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că suma solicitată de Talpan nu este corectă, dar și că cea stabilită de Curtea de Apel este una mult prea mică. Așadar, magistrații au decis ca suma să fie majorată de la 3.000 de euro la 5.000 de euro.

La începutul anului trecut, conflictul dintre ce doi căpăta proporții incredibile. Juristul de la CSA Steaua s-a plâns că a fost hărțuit și amenințat de Gigi Becali în repetate rânduri. Talpan spunea că, în urma acțiunilor sale, latifundiarul din Pipera riscă să ajugă din nou în spatele gratiilor.

Gigi Becali m-a apelat, mi-a trimis mesaje, mai ales seara. Mi-a creat neliniște, deranj, atât mie, cât și familiei mele. Cred că sunt îndeplinite condițiile infracțiunilor de hărțuire și de amenințare. Ținând cont de antecedentele sale, domnul Becali riscă mult să ajungă la închisoare. Țineți minte când spune că dacă ar fi avut suporterii lui Dinamo, Talpan dispărea până acum?

Inclusiv în sala de judecată a făcut asta. Ce înseamnă lucrurile astea? Doamna judecător nu ar fi trebuit să-i permită asemenea observații față de un ofițer îmbrăcat în ținută militară. Există dovezi că Gigi Becali mi-a trimis mesaje de amenințare. O să le prezint la Parchet, fiți convinși că o să le arăt, că există, dacă așa am spus”, declara Florin Talpan în ianuarie 2020.

 

Urmăriți Impact.ro și pe