Gigi Becali „a spart banca” pentru noul transfer de la FCSB. Câți bani câștigă lunar jucătorul cu clauză de reziliere de 20 de milioane de euro

Sorin Barbu 23.06.2022, 13:12
Gigi Becali „a spart banca” pentru noul transfer de la FCSB. Câți bani câștigă lunar jucătorul cu clauză de reziliere de 20 de milioane de euro

Gigi Becali s-a răzgândit și face din nou achiziții scumpe la FCSB. A plătit 350.000 de euro pentru fundașul Joyskim Dawa, dar i-a oferit și un venit foarte bun. Fotbalistul transferat de la FC Botoșani are un salariu de 14.000 de euro, dar a primit și o primă de instalare și are și bonus dacă echipa lui Toni Petrea ajunge în grupele Conference League.

Gigi Becali este foarte generos cu noul jucător de la FCSB

Gigi Becali s-a jurat că nu mai cumpără jucători pentru FCSB, după ce a pierdut campionatul, dar s-a răzgândit. A dat 350.000 de euro pe Joyskim Dawa la doar o zi după ce l-a adus liber de contract, după despărțirea de CFR Cluj, pe Rachid Bouhenna. Patronul este convins că Joyskim Dawa va fi omul de bază în apărare, așa că i-a fixat o clauză de reziliere a contractului de 20 de milioane de euro.

„Dacă eu iau 20 de milioane pe el, cât i-am dat lui Iftime, scot banii de la echipa națională. E mai greu să găsești acum fundași centrali. Eu îl luam mai demult, dacă nu mă influențau alții, că tralalala. Eu am pus ochii pe numărul 5, nu știam cum îl cheamă. De acum opt luni, nouă luni. Vedeam numărul cinci și ziceam: «Bă, cine e ăsta numărul cinci?». Am crezut că e mijlocaș că el era în față.

El e creștin, nu știam, acum mi-a zis el. Când e unul de îmi place mult, nu mai țin cont. Are putere forță, nu vreau să am emoții la cornere. Nu dă nimeni cu capul în fața lui, cum era Szukala. O să vedeți că el va fi mult mai bun la noi decât la Botoșani. E foarte puternic și fotbalist”, a explicat patronul FCSB la conferința de presă în care a anunțat transferul.

Gigi Becali a venit cu șlapi în picioare la conferința de presă în care l-a prezentat pe Dawa la FCSB

Joyskim Dawa a negociat foarte bine și a obținut un salariu lunar de 14.000 de euro, deși oferta inițială a fost de 11.000 de euro. Jucătorul a obținut și o primă de instalare de 30.000 de euro și va avea un bonus de identic, dacă echipa va ajunge în grupele Conference League, scrie gsp.ro. La FSCB, Florin Tănase este jucătorul cel mai bine plătit și câștigă 30.000 de euro pe lună. După plecarea lui Claudiu Keșeru este urmat în acest clasament de Florinel Coman cu 20.000 de euro pe lună.

Joyskim Dawa nu este singurul jucător de la FC Botoșani adus anul acesta la FCSB. Gigi Becali a plătit 330.000 de euro și pentru mijlocașul Malcom Edjouma.

Urmăriți Impact.ro și pe