Gică Hagi, anunțul așteptat de români. Prima reacție după înfrângerea Naționalei și umilirea lui Rădoi

Gică Hagi, anunțul așteptat de români. Prima reacție după înfrângerea Naționalei și umilirea lui Rădoi

Echipa națională a parcurs o săptămână dezastruoasă, cu trei înfrângeri consecutive, ceea ce a atras un val de critici la adresa selecționerului Mirel Rădoi. S-a luat în calcul înlocuirea sa, iar unul dintre numele vehiculate a fost cel al lui Gică Hagi.

Gică Hagi a reacționat după înfrângerea Naționalei și umilirea lui Rădoi

1-2 cu Islanda (și ratarea calificări la EURO 2020), 0-4 cu Norvegia și 0-1 cu Austria, sunt ultimele trei rezultate ale echipei naționale de fotbal a României. Toate, în decursul unei singure săptămâni. Ratarea calificării la EURO 2020, urmată de umilința din Norvegia e deja prea mult pentru fotbalul românesc. Seria de trei înfrângeri a fost încheiată la Ploiești, 0-1 cu Austria, astfel că și în Liga Națiunilor au fost compromise șansele „tricolorilor”. S-a luat în discuție înlocuirea lui Mirel Rădoi de la cârma primei reprezentative, iar una dintre soluțiile văzute ar fi revenirea lui Gică. Regele a evitat însă să dea un răspuns ferm. Mai mult, declarația sa pe acest subiect i-a băgat pe toți în ceață.

„Nu sunt persoana pe care să o întrebi. Nu mă angajez singur, nu?”, a fost răspunsul dat de Gică Hagi, atunci când a fost întrebat despre preluarea echipei naționale a României.

Hagi dă totuși de înțeles că ar vrea să fie selecționer și propune chiar un proiect de relansare a echipei naționale. În același timp, îl „faultează” pe Mirel Rădoi.

„Este un moment greu, dificil, al nostru, al tuturor românilor. Aceste înfrângeri te fac să te gândești la o analiză profundă. România are nevoie de o construcţie la nivel naţional.

Nu avem continuitate în rezultate, sunt foarte multe schimbări, şi de jucători şi de rezultate”, a mai spus Gică Hagi pentru as.ro.

Gică Hagi, anunțul așteptat de români. Prima reacție după înfrângerea Naționalei și umilirea lui Rădoi

Gică Hagi, anunțul așteptat de români. Prima reacție după înfrângerea Naționalei și umilirea lui Rădoi

Gică Hagi a ratat și el un baraj ca selecționer al echipei naționale

Timp de șase luni a fost Gică Hagi la cârma primei reprezentative, la debutul său ca antrenor. Nu a fost o perioadă grozavă pentru fotbalul românesc. Se încheiase deja „deceniul de împliniri mărețe”, cu trei particpări la Mondiale și două la Europene. „Tricolorii” antrenați pe atunci de Gică Hagi au terminat preliminariile pentru Mondialul din 2002 pe locul secund în grupă, după Italia.

Pentru a junge la turneul final din Japonia și Coreea de Sud, „tricolorii” trebuia să treacă printr-un baraj cu Slovenia. După retragerea lui Gică Hagi, aveam totuși nume sonore la acel moment în echipa națională. Jucători care evoluau la cluburi importante: Cristi Chivu (Ajax), Dorinel Munteanu (Wolfsburg), Cosmin Contra (Milan) sau Adi Ilie (Valencia). România era cap de serie și favorita barajului.

Gică Hagi nu are amintiri plăcute de la debutul său ca antrenor: 1-2 în deplasare și 1-1 acasă în barajul cu Slovenia și ratarea calificării la Campionatul Mondial din 2002. După înfrângerea de la Ljubljiana, totul s-a decis la București. Un meci în care slovenul Mladen Rudonja a marcat primul gol pentru naționala țării sale, după mai bine de 20 de meciuri în care nu reușise să înscrie din postura de atacant. Chiar dacă „tricolorii” au egalat prin Cosmin Contra și pe final Gică Hagi a riscat totul, având cinci atacanți pe gazon, s-a încheiat 1-1 și România a ratat calificarea la Mondiale. În urma unui baraj, cu Gică Hagi pe banca tehnică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI