Gheorghe Turda a povestit detaliie morții soției sale. Elisabeta era primă-balerină și s-a stins acum 13 ani

Beatrice Dumitru 23.03.2023, 18:23
Gheorghe Turda a povestit detaliie morții soției sale. Elisabeta era primă-balerină și s-a stins acum 13 ani

Gheorghe Turda suferă și acum după ce și-a pierdut soția, în urmă cu 13 ani. Aceasta s-a stins din viață din cauza unei boli crunte. Interpretul de muzică populară a vorbit despre durerea pe care o trăiește de când a pierdut-o pe femeia cu care a fost căsătorit timp de aproape patru decenii și a povestit detaliile morții acesteia.

Gheorghe Turda, despre moartea soției sale

Gheorghe Turda și Elisabeta Turda au fost căsătoriți din 1977 până în 2009, atunci când femeia s-a stins din viață după ce s-a luptat timp de două decenii cu o boală cruntă: leucemie. Însă, în tot acest timp artistul i-a fost alături cât de mult a putut. Din rodul iubirii lor au rezultat două fiice, Anca Ioana și Elena Voichița.

Interpretul de muzică populară, în vârstă de 75 de ani, nu a trecut nici acum peste pierderea ființei iubite, iar în cadrul unui interviu și-a amintit de soția sa și de clipele grele prin care a trecut femeia din cauza bolii.

Gheorghe Turda a povestit detaliie morții soției sale. Elisabeta era primă-balerină și s-a stins acum 13 ani

A fost o relație foarte frumoasă, de 37 de ani, până când s-a îmbolnăvit în Japonia. Acolo s-a îmbolnăvit de leucemie, săraca. A fost cumplit de greu pentru că a avut o boală incurabilă. Și am ținut-o peste 22 de ani în viață prin atașamentul de tată și… A fost cumplit de greu!”, a spus Gheorghe Turda, printre lacrimi, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

Cum s-a îmbolnăvit soția lui Gheorghe Turda

Soția lui Gheorghe Turda era prim-balerină solistă în ansamblul Rapsodia și s-a îmbolnăvit de leucemie cronică trombocitară în Japonia, în 1987, după ce a vizitat Hiroshima, unde încă persistau radiațiile după bomba nucleară din 1945.

În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte şi foarte puţin timp de odihnă. În urma vizitei la Hiroshima a apărut boala, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor care au persistat încă din 1945. Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine”, mai spunea Gheorghe Turda în revista „Taifasuri”.

Gheorghe Turda a încercat să-și refacă viața după pierderea soției, însă niciuna dintre relații nu a funcționat și, de aceea, a spus că nu mai vrea să se implice în alte povești de dragoste. Mai mult, este de părere că femeile din ziua de astăzi nu mai pun preț pe iubire.

Cea mai mediatizată relație a artistului a fost cu cântăreața Nicoleta Voicu, de care s-a despărțit cu scandal și a acuzat-o că a vrut să profite de situația lui materială.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...