Gheorghe Hagi își va muta echipa în alt oraș. Motivul din spatele deciziei ”Regelui”

Nicu Stan 08.11.2021, 17:23
Gheorghe Hagi își va muta echipa în alt oraș. Motivul din spatele deciziei ”Regelui”

Gheorghe Hagi își mută echipa în alt oraș. Farul Constanţa se transformă după unirea cu Viitorul lui Gică Hagi, iar planul pe termen lung al Regelui este unul de-a dreptul impresionant. Câte milioane de euro urmează să se investească pentru ca clubul să rivalizeze cu cele din Europa de Vest.

De ce își mută echipa Gheorghe Hagi în alt oraș. Ce urmărește ”Regele” cu Farul Constanța

Farul Constanța se transformă după ce se unește cu Viitorul Constanța, echipa lui Gheorghe Hagi. Clubul de tradiţie urmează să se mute în oraşul de baştină, în timp ce proiectul pus la cale la Ovidiu ar urma să rivalizeze cu ce se întâmplă în Europa de Vest.

În plus, bugetul va fi unul mare şi se doreşte ca clubul să joace constant în Europa. Alături de Gheorghe Hagi, acționar la club este și Ciprian Marica. Astfel, cei doi și-au propus un plan de dezvoltare pe o perioadă de cinci ani.

Ciprian Marica si Gheorghe Hagi au ganduri mari cu Farul Constanta
Ciprian Marica si Gheorghe Hagi au ganduri mari cu Farul Constanta

Academia de la Ovidiu, în plină expanisune

Gică Hagi şi conducătorii Farului Constanța vor să treacă la nivelul următor şi continuă investiţiile. Astfel, academia de la Ovidiu se dezvoltă, iar proiectul o poate transforma într-o adevărată forţă pe Farul Constanţa, atât la nivel de copii şi juniori, precum şi la nivelul echipei mari.

”Avem în construcţie patru clădiri. În ele vor fi noul sediul administrative al clubului, un hotel pentru juniori, o cantină, cafenele, un centru de antrenament, o sală de fitness, un centru medical. Vom mai face un teren sintetic, ar trebui să fie gata în două săptămâni”, a declarat vicepreşedintele Farului Constanţa, Tiberiu Curt, la Dobrogea TV.

Cea mai mare şi cea mai frumoasă bază sportivă din România

De asemenea, baza sportivă inaugurată acum mai bine de 10 ani se va extinde în urma unei investiţii de mai multe milioane de euro.

”Avem în plan încă opt terenuri, în următorii ani. Este o investiţie de circa 8 milioane de euro. Vrem să facem nu cea mai mare şi cea mai frumoasă bază din România, ci vrem să ne comparăm cu cei din Europa”, a precizat Tibi Curt.

Academia de la Ovidiu livrează fotbaliști de top

În prezent, suprafaţa bazei sportive este de 7 hectare şi cuprinde stadionul principal, cu o capacitate de 4.500 de locuri, 7 terenuri secundare de fotbal, birouri, hotel, vestiare şi o varietate de corpuri cu funcţii specifice.

De asemenea, în ultimii ani, de la Ovidiu au plecat mulţi fotbalişti spre echipele din Liga 1 sau către echipe din străinătate, dar şi spre naţionalele României.

Când va fi gata noua arenă sportivă

În prezent, Farul Constanța joacă meciurile de acasă pe stadionul din Ovidiu, în locul Viitorului, însă prima echipă va reveni în Constanţa când noua arenă va fi finalizată. Baza de antrenament a clubului va rămâne la Ovidiu, iar meciurile oficiale ale Farului Constanța se vor desfășura în oraşul de baştină.

În luna august, Gică Hagi şi Gică Popescu s-au întâlnit cu autorităţile şi au analizat proiectul propus pentru noul complex din Constanţa. Arena sportivă ar urma să aibă 18.000 de locuri şi va fi gata peste 3 ani.

Cum stă Farul Constanța

În acest sezon, clubul Farul Constanța are şanse mari de calificare în play-off-ul Ligii 1. Cu Gheorghe Hagi pe bancă, echipa e pe locul şase în Liga 1, cu 24 de puncte, iar în ultima etapă a învins-o pe Universitatea Craiova.

Urmăriți Impact.ro și pe