Gheorghe Dincă, transferat de urgență la spital. A acuzat stări de rău după o criză de diabet

Elena Avramescu 10.10.2022, 12:52
Gheorghe Dincă, transferat de urgență la spital. A acuzat stări de rău după o criză de diabet

În cursul zilei de astăzi, Gheorghe Dincă, cel care le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu a fost adus la Penitenciarul Rahova. Acesta se afla închis la Craiova, însă a acuzat stări de rău după o criză de diabet. În acest sens, va rămâne la Penitenciarul Spital București-Rahova până se va stabiliza.

Gheorghe Dincă a ajuns de urgență la spital

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, astfel că la 3 ani de la crimele din Caracal, a fost pronunțată sentința în dosarul în care Gheorghe Dincă este acuzat de omor, viol, profanare de cadavre și trafic de persoane. În acest sens, instanța de la Tribunalul Olt a dispus acordarea a 700 de mii de euro daune pentru rudele victimelor, însă decizia nu este definitivă.

Se pare că toate infracțiuniile pentru care a fost găsit vinovat Gheorghe Dincă au dus la pedepse ce ajung până la 108 ani de închisoare. Cu toate acestea, fiindcă inculpatul are peste 65 de ani, legea prevede că nu poate primi mai mult de 30 de ani de închisoare, cu toate că pentru omor calificat, pedeapsa este de închisoare pe viață.

În cele din urmă, Gheorghe Dincă a mărturisit că a comis cele două crime, precum și ce a făcut cu cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Toate aceste declarațiile au fost făcute în fața procurorilor, dar și în fața unui coleg de celulă. În încercarea de a scăpa de o parte din acuzații, inculpatul a declarat că tinerele au dispărut iar el a fost torturat pentru a lua vina asupra sa.

La data de 16 iunie a fost finalizat procesul, astfel că Gheorghe Dincă a primit sentința la Penitenciarul Craiova, acolo unde este încarcerat din vara anului 2019.

Cazul Caracal. Familia si avocatul Luizei Melencu resping varianta ca fiica lor ar trai in Turcia, asa cum spune Gheorghe Dinca „Sunt doar inventii de-ale lui” Exclusiv
Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă are posibilitatea să iasă mai devreme din închisoare

Se pare că Dincă ar putea să iasă mai devreme din penitenciar, chiar dacă pedeapsa de 30 de ani de închisoare va rămâne neschimbată sau se va modifica în urma apelului, astfel că sunt șanse mari să nu petreacă următorii 30 de ani după gratii, ci mai puțin. Acest lucru se datorează Codului Penal, astfel că Dincă poate fi eliberat după ce ispășește două treimi din pedeapsă.

Mai precis, inculpatul ar putea ieși din spatele gratiilor după 20 de ani de detenție. Ținând cont că Gheorghe Dincă a fost încarcerat la vârsta de 66 de ani, ar urma să termine de ispășit pedeapsa la vârsta de 86 de ani.

„Pentru noi această sentință e nesemnificativă. Noi credem că adevărul e altul. Dincă a fost manipulat și folosit tot timpul în această perioadă, e părerea mea și concluzia pe care am tras-o în toată această perioadă de timp în care am asistat la acest proces, făcătură de proces, mai bine zis.

Dincă tot timpul a fost protejat și menajat. Eu așa descriu. Intrând în acea curte am văzut foarte multe lucruri și am înțeles în realitate că nu era posibil să se întâmple ce s-a întâmplat, adică faptele care au fost descrise de către procurorii DIICOT”, a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, potrivit Antena 3.

Ce teama a avut Anca Dinicu la filmarile pentru “Sariti de pe fix
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...