Gestul uluitor făcut de oamenii care au venit la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. E de neacceptat. Video

Ioana Bucur, Alexandru Catalan 22.05.2021, 15:01
Gestul uluitor făcut de oamenii care au venit la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. E de neacceptat. Video

Ion Dichiseanu a fost condus pe ultimul drum, sâmbătă dimineața, la cimitirul Bellu din București. Doar familia și prietenii marelui actor au putut intra în capelă, în timp ce afară, cei veniți să își ia adio de la steaua teatrului și filmului românesc au ascultat cu lacrimi în ochi slujba ce a durat mai bine de o oră. Gestul uluitor făcut de oamenii care au venit la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. E de neacceptat.

Gestul uluitor făcut de oamenii care au venit la înmormântarea lui Ion Dichiseanu

Românii și-au luat ultimul adio de la îndrăgitul actor, într-un număr impresionant. Ion Dichiseanu a fost înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Bellu, din București, cu onoruri militare. Garda de onoare ce i-a prezentat onorul a fost compusă din 35 de militari, dintre care patru au fost femei.În timp ce în capelă au putut intra doar membrii familiei și prietenii apropiați ai artistului, admiratorii care au ținut să îi fie alături în ultimul său act, au ascultat slujba de afară.

„Câtă vreme va fi conștiința în acest popor, atâta vreme va fi și Ion Dichiseanu unul din farurile noastre. Marii actori se mută aici, la cimitir… marii noștri actori… Dichiseanu poate apune cu sufletul liniștit. Doamne, lupta cea bună m-am luptat, nădăjduiesc în milostivirea ta! Dumnezeu să-l ierte!”, a rostit în predica sa, părintele Ilie Șerbănescu, consilier patriarhal.

Ion Dichiseanu nu va fi uitat, iar dovadă o stă numărul impresionant al celor care au venit, sâmbătă, să îl conducă pe ultimul drum. Din nefericire, reporterii Impact.ro, prezenți la tristul eveniment, au suprins și momente mai puțin plăcute. Gestul uluitor făcut de oamenii care au venit la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. Aleile Cimitirului Bellu au fost neîncăpătoare pentru toți cei care au vrut să îi aducă un ultim omagiu. Doar că respectul pe care au vrut să-l arate marelui actor s-a transformat în lipsă de respect pentru sufletele ce își dorm somnul veșnic la Bellu.

Înmormântat în aplauze și salve de foc. Cimitirul Belllu a fost neîncăpător

Sutele de oameni nu au mai ținut cont de nimic. Regulile de distanțare socială au fost uitate, iar celelalte morminte au fost, pur și simplu, călcate în picioare de participanții la ceremonia funerară. Lumea a luat cu asalt mormintele din apropierea locului de veci al lui Ion Dichiseanu, făcând cu greu loc Gărzii de onoare pe o alee paralelă. Sicriul a fost coborât în sunetul aplauzelor și salvelor de foc.

Ultima declarație a venit de la Ioana, fiica lui Ion Dichiseanu: „Vă mulțumesc că ați fost alături de el! E tot ce pot spune…”. Fiica marelui actor a lăsat și o coroană de flori cu un mesaj emoționant: „Cel mai bun tătic, soț și bunic din lume. Familia”, scrie pe panglica coroanei de flori pe care Ioana Dichiseanu a adus-o la înmormântare. Fiica actorului a purtat o ținută specială pentru a-și conduce tatăl pe ultimul drum. Vezi AICI semnificația ținutei fiicei lui Ion Dichiseanu la înmormântarea actorului!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...