Gestul surpriză făcut de un pensionar pentru Raluca Turcan. Ministrul Muncii a rămas fără cuvinte

Iancu Andreea 05.03.2021, 15:16
Gestul surpriză făcut de un pensionar pentru Raluca Turcan. Ministrul Muncii a rămas fără cuvinte

Gestul făcut de un pensionar pentru Raluca Turcan l-a impresionat pe Ministrul Muncii. Aflată într-o vizită de lucru la Botoșani, Raluca Turcan a fost întâmpinată la intrarea în sediul Prefecturii de un bărbat în vârstă de 77 de ani. Acesta l-a lăsat fără cuvinte pe oficialul român, care s-a grăbit să îl răsplătească pe bătrân.

Care este gestul făcut de un pensionar pentru Raluca Turcan, care l-a surprins pe politician

Vineri, 5 martie, ar fi trebuit să fie pentru Raluca Turcan o zi obișnuită de muncă, oficialul român aflându-se într-o vizită de lucru la Botoșani, orașul său natal. Totuși, gestul făcut de un pensionar pentru Ministrul Muncii, a surprins-o plăcut pe Raluca Turcan, care și-a întrerupt activitatea pentru puțin timp astfel încât să îl poată asculta pe bărbat. Pensionarul, în vârstă de 77 de ani, s-a gândit să își strige nemulțumirile în fața politicianului, povestindu-i ministrului care este situația sa socială.

Bărbatul a rugat-o pe Raluca Turcan să îl spijine pentru reevaluarea indemnizației de handicap, pensionarul având un defect vizibil, folosindu-se de un laringofon, un dispozitiv medical pentru pacienții care au suferit o operație de îndepărtare a corzilor vocale. Ministrul Muncii a ascultat cu atenție povestea bătrânului și a făcut copii după documentele prezentate, lăsându-l pe acesta cu promisiunea că se va implica în rezolvarea problemei sale. Bărbatul, care încasează o pensie de stat de 1.900 de lei și o indemnizație pentru handicap de 300 de lei, a decis să facă un gest de mulțumire față de politician și i-a oferit o ciocolată ministrului. Lacrimile și gestul bărbatului au impresionat-o pe Raluca Turcan, care s-a grăbit să îi restituie acestuia ciocolata, însă pensionarul a refuzat.

Vă mulţumesc foarte mult că m-aţi ascultat. Credeam că nu o să vă opriţi să vorbiţi cu mine, a spus Ioan Viorel Ungureanu, potrivit botosaneanul.ro.

Raluca Turcan, impresionată de povestea unui pensionar în timpul vizitei la Botoșani
Raluca Turcan, impresionată de povestea unui pensionar în timpul vizitei la Botoșani

Ministrul Muncii, întâlnire cu directorii de deconcentrate

Raluca Turcan a participat astăzi împreună cu o serie de secretari de stat și președinți de agenții la o vizită oficială cu prefectul Dan Nechifor, dar și cu directorii instituțiilor deconcentrate, care se află în subordinea Ministerului Muncii. Deși inițial, Prefectura a anunțat că inclusiv reprezentanții mass-media ar urma să participe la această întâlnire, ieri s-a decis că situația epidemiologică actuală nu permite acest lucru, iar presa nu a putut fi prezentă la ședința de lucru.

După finalizarea discuțiilor cu reprezentanții Casei Județene de Pensii, Agenției de Plăți și Inspecție Socială și cu cei ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, ministrul Raluca Turcan va susține o declarație de presă, programată la ora 15.30, la sediul Prefecturii, au precizat reprezentanții Prefecturii, conform stiri.botosani.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe