Gestul pe care să nu îl faci niciodată în timp ce zbori cu avionul. Însoțitorii de la bord vor reacționa imediat

Ana Anitoiu 21.08.2022, 17:38
Gestul pe care să nu îl faci niciodată în timp ce zbori cu avionul. Însoțitorii de la bord vor reacționa imediat

Este recomandat să nu faci niciodată un anumit gest în timp ce zbori cu avionul. Însoțitorii de la bordul aeronavei vor reacționa imediat. Membrii personalului multor companii aeriene sunt instruiți să nu accepte un astfel de comportament din partea călătorilor.

Ce gest să nu faci în timp ce zbori cu avionul

O conduită corectă la bordul unei aeronave nu include să îi ceri unei însoțitoare de zbor să își ridice bagajul de mână și să îi găsească un loc. Personalul companiilor aeriene nu are obligația să facă acest lucru. Unii dintre angajați sunt chiar instruiți să refuze călătorii care le fac astfel de solicitări.

„Nu ne mai trageți de uniformele noastre! Dacă vă spunem că nu mai este loc pentru bagaje, trebuie doar să ne ascultați și să verificați. Vă rugăm să nu ne cereți să vă punem geanta în compartimentul de deasupra capului.

Vă putem ajuta să vă ridicați geanta acolo sus, dar majoritatea companiilor ne informează să nu vă ridicăm bagajele. Dacă o facem și suferim dureri, atunci nu putem concura pentru munca destinată bărbaților”, a spus o însoțitoare de zbor.

„De fapt, nu începem să fim plătiți până în momentul în care ușa avionului se închide și frâna de mână este ridicată. În plus, dacă întâmpinați probleme cu ridicarea lor, le puteți lua cu ușurință (bagajele, n.r.) înregistrându-le gratuit la poartă”, a spus și stewardesa Cierra Mist, care are mii de urmăritori pe TikTok.

Gestul pe care sa nu il faci niciodata in timp ce zbori cu avionul
Insotitorii de zbor au dezvaluit ce ii deranjeaza la calatori. Foto: unsplash.com

Alte greșeli pe care să le eviți în avion

Conform însoțitorilor de zbor, o altă greșeală pe care este bine să o eviți în avion este să urmărești un film, să joci un joc sau să asculți muzică fără să folosești căști, mai ales în timpul unui zbor programat să pornească noaptea și să se încheie a doua zi dimineața.

„Nu adormi și nu îți sprijini capul pe fereastră. Nu ești singurul care a făcut asta și nu știi câți oameni sau copii și-au șters mâinile sau alte lucruri de acea fereastră.

Nu purta sau nu încerca să porți pantaloni scurți când ești într-un avion. Este cam același lucru ca și cu fereastra, deoarece nu știi niciodată cât de curat va fi în avion, așa că dacă ai pantaloni obișnuiți, vei contacta mai puțini microbi”, a spus un însoțitor de zbor.

Mulți însoțitori de zbor au spus că sunt deranjați de acei pasageri care urcă la bordul avionului atunci când se află în stare de ebrietate. Numeroși angajați s-au plâns că aceștia sunt „dezgustători” și că miros neplăcut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...