Gestul pe care PNL îl face pentru Florin Cîțu. Ce se va întâmpla la consultările cu Klaus Iohannis

Stan Filon 20.10.2021, 19:15
Gestul pe care PNL îl face pentru Florin Cîțu. Ce se va întâmpla la consultările cu Klaus Iohannis

Acum s-a aflat ce gest a făcut PNL pentru președintele său, Florin Cîțu! Liberalii nu vor să renunțe nici în ruptul capului la liderul lor, așa că recent s-a aflat că vor merge la consulările de la Cotroceni cu Florin Cîțu drept propunere de premier al României!

PNL merge la consultările de la Cotroceni tot cu Florin Cîțu propunere de premier

Cel care a venit cu această informație este prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, care a scrie pe Facebook că tot Florin Cîţu este propunerea de premier cu care liberalii vor merge la consultările de joi cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui nou prim-ministru.

“Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru este preşedintele partidului, Florin Cîţu. Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni. Avem convingerea că vom genera o majoritate în jurul PNL”, a scris Dumitrescu, miercuri, pe Facebook.

PNL merge la consultarile de la Cotroceni tot cu Florin Citu propunere de premier
PNL merge la consultarile de la Cotroceni tot cu Florin Citu propunere de premier

Dan Vîlceanu îl susține pe Florin Cîțu

Bunul prieten al lui Florin Cîțu, secretarul general al PNL Dan Vîlceanu, a afirmat și el pe Facebook că îl susține în continuare pe Cîțu pentru a fi propus ca premier din partea PNL.

”Am observat un val de fake news în ultimele zile, inițiat de adversarii Partidului Național Liberal, şi aş vrea să reamintesc un lucru. Există o decizie asumată și votată în Partidul Național Liberal: propunerea de premier este președintele PNL. România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal, condus de Florin Cîţu. Cred că și unii, și alții, trebuie să fim echilibrați, să dăm dovadă de responsabilitate. Responsabilitatea despre care a vorbit toată lumea, astăzi, la tribuna Parlamentului” , a scris Vîlceanu pe Facebook.

Șeful statului, Klaus Iohannis, a convocat, joi, partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări în vederea desemnării unui nou candidat la funcţia de premier. Acest lucru este necesar după ce Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş.

USR-PLUS a transmis deja că nu va vota un guvern cu Florin Cîțu premier. ”Tot ce am discutat vreodată cu colegii din partid a fost un ferm „nu” unui Guvern cu Florin Cîțu premier. Florin Cîțu, în felul cum s-a comportat cu noi ca partener de guvernare, ca premier al unui guvern de coaliție, unde nu ar trebui să facă diferențieri între miniștri și pe unii să-i atace permanent, este exclus. A fost un ghinion pentru România cu Florin Cîțu, pentru că probabil nu găseai mulți oameni care să distrugă o coaliție așa de repede”, a spus CătălinDrulă pentru G4Media.

Urmăriți Impact.ro și pe