Gestul pe care îl face zilnic Mugur Isărescu pentru soția sa. Nu l-ai fi bănuit așa romantic pe guvernatorul BNR

Ana Anitoiu, George Capoeanu 18.04.2021, 10:18
Gestul pe care îl face zilnic Mugur Isărescu pentru soția sa. Nu l-ai fi bănuit așa romantic pe guvernatorul BNR

Mugur Isărescu face un gest extrem de romantic pentru soția lui, în fiecare zi. Deosebit de discret în privința vieții sale personale, guvernatorul BNR a fost dat de gol de o persoană căreia i-a dezvăluit acest obicei pe care îl are în căsnicia lui ce a început în urmă cu 46 de ani.

Ce gest face zilnic Mugur Isărescu pentru soția lui

Mugur Isărescu și soția lui, Elena, s-au căsătorit în anul 1975 și au împreună o fiică și un fiu de care sunt mândri. Deși deține funcții publice încă din anul 1990 și este guvernatorul BNR de mulți ani, Isărescu a fost foarte discret în privința vieții sale personale, la fel ca partenera lui de viață. Însă, o persoană a făcut o dezvăluire neașteptată despre el.

Mai exact, cafengiul Gheorghe Florescu a dezvăluit, la emisiunea ”Vorbește lumea” de la Pro TV, că Mugur Isărescu are un obicei romantic. Guvernatorul BNR cumpără din magazinul lui un anumit tip de cafea și este de părere că soțul trebuie să facă cafeaua și să i-o servească soției sale. Astfel, acesta i-ar aduce cafeaua partenerei lui de viață în fiecare dimineață.

Gestul pe care il face zilnic Mugur Isarescu pentru sotia sa. Nu l-ai fi bănuit asa romantic pe guvernatorul BNR
Mugur Isarescu si sotia lui

Ce pensie are soția lui Mugur Isărescu

O declarație de avere de anul trecut arată că pensia soției lui Mugur Isărescu este mult mai mică față de cea a guvernatorului BNR. Mai exact, Elena Isărescu are venituri din pensie de 11.228 de lei, adică puțin peste 900 de lei pe lună, în timp ce partenerul ei de viață a ajuns la acest capitol la suma de 161.412 lei pe an. Totuși, conform declarației de avere, soția guvernatorului Băncii Naționale a României și-a crescut anul trecut veniturile cu 6.000 de lei din vânzarea de produse agricole.

Totodată, aceeași declarație de avere a arătat că Mugur Isărescu a fost plătit anul trecut pentru funcția de guvernator al BNR cu 897.578 lei pentru funcţia de guvernator, adică 74.798 de lei pe lună. În plus, a încasat 30.612 lei de la Academia Română şi 3.739 lei de la Academia de Studii Economice. Conform aceluiași document, el deține mai multe depozite bancare în lei, cel mai mare dintre ele fiind în valoare de 393.720 lei, de la UniCredit, urmat de un depozit la BCR de 381.276 lei.

Decizia lui Mugur Isărescu la interzicerea cumulării pensiei cu salariul

La începutul anului trecut, Mugur Isărescu a dezvăluit ce decizie a luat, după ce s-a pus problema de a fi interzisă cumularea pensiei cu salariul. Guvernatorul Băncii Naţionale a României a declarat în cadrul unei conferințe de presă că opțiunea lui este clară: renunțarea la pensie.

”Singurul nume care s-a citat la cumul de pensie cu salariu a fost numele Isărescu ca şi cum… Eu vă anunţ că anul acesta mă îndrept spre 50 de ani de activitate neîntreruptă în câmpia muncii, cum se zicea înainte de ’89, 50 de ani activitate neîntreruptă şi dacă luaţi toate concediile medicale nu cred că depăşesc două luni. Asta a fost viaţa mea. Nu am niciun fel de discuţie. Am fost numit de Parlament. Dacă legea va trece aşa renunţ la pensie, bineînţeles”, a spus guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...