Gestul făcut de Vladimir Putin după coborârea din avion în timpul vizitei la Teheran. Puțini au observat detaliul surprins de camere

Badea Violeta 20.07.2022, 07:44

Președintele rus Vladimir Putin a ajuns marți, 19 iulie, în Teheran. Acesta s-a întâlnit cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan pentru a discuta despre exportul de cereale din Ucraina. Momentul în care liderul de la Kremlin coboară din avion a fost surprins de camere, iar un detaliu a fost scos în evidență acum. Iată gestul făcut de președintele Rusiei!

Vladimir Putin, gest uimitor după ce a aterizat în capitala Iranului

Președintele rus a fost filmat mergând cu un șchiopătat vizibil pe aeroportul din Iran. Imaginile îl arată pe Vladimir Putin sosind în țara din Orientul Mijlociu. Precizăm că este a doua sa călătorie externă de când a invadat Ucraina, la 24 februarie.

Apariția sa a alimentat zvonurile privind starea sa de sănătate, care au umbrit relatările despre viitoarele sale întâlniri cu liderul suprem iranian Ali Khamenei și cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Liderul de la Kremlin părea nesigur și a putut fi văzut târându-se stângaci pe treptele avionului, cu brațul drept atârnând rigid lângă el.

Vizita sa la Teheran s-a produs după luni de speculații privind presupusul său diagnostic de cancer și boala Parkinson. Internauții au publicat înregistrări video în care Putin pare tensionat ca dovadă că ar putea fi bolnav, însă unii experți medicali au contestat aceste afirmații.

Imagini de la interviuri și apariții publice l-au arătat, de asemenea, ținându-se de mese și scaune pentru a se sprijini. Mai mult, acesta a apărut și cu fața umflată. Însă, nimeni nu a putut verifica afirmațiile privind sănătatea sa mentală și fizică, iar Kremlinul a respins orice zvon apărut în spațiul public.

Vladimir Putin, înconjurat de gărzile de corp la sosirea în Teheran

Înconjurat de gărzile de corp, Vladimir Putin a salutat mulțimile înainte de a urca în mașina prezidențială. Vizita sa este văzută ca o oportunitate de a aprofunda legăturile Rusiei cu Iranul, unul dintre puținii aliați internaționali rămași ai țării.

Aceasta are loc în contextul în care Casa Albă a avertizat că Iranul se pregătește să vândă sute de drone Rusiei pentru a le folosi în Ucraina.
Consilierul pe probleme de securitate națională al lui Joe Biden a declarat că SUA au informații potrivit cărora Teheranul se pregătește să suplimenteze arsenalul Moscovei cu vehicule aeriene fără pilot (UAV).

În ultimele săptămâni, oficiali ruși au vizitat de două ori un aerodrom din centrul Iranului pentru a examina dronele sale capabile să transporte arme. De asemenea, călătoria liderului rus are loc la doar câteva zile după deplasările președintelui american Joe Biden în Israel și Arabia Saudită.

De la Ierusalim și Jeddah, Biden a îndemnat Israelul și țările arabe să respingă influența rusă, chineză și iraniană, care s-a extins odată cu percepția retragerii Americii din regiune.

„Iranul este (centrul) diplomației dinamice”, a scris pe Twitter ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian.

El a mai adăugat că întâlnirile vor „dezvolta cooperarea economică, se vor concentra pe securitatea regiunii… și vor asigura securitatea alimentară”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...