Gestul făcut de Lionel Messi când a auzit de cauza arbitrului român Octavian Șovre. ”A rămas impresionat, eu nu i-aș fi cerut așa ceva”

Stan Filon 08.04.2021, 13:58
Gestul făcut de Lionel Messi când a auzit de cauza arbitrului român Octavian Șovre. ”A rămas impresionat, eu nu i-aș fi cerut așa ceva”

Un arbitru român a fost criticat la scenă deschisă de toată presa internațională, după ce a fost văzut cerând un autograf fotbalistului Erling Haaland. S-a întâmplat la meciul Manchester City – Borussia Dortmund, scor 1-2, când camerele de luat vederi l-au surprins pe arbitrul Octavian Șovre solicitând autograful buclucaș. Acum s-a aflat ce face antrenorul cu toate semnăturile vedetelor din fotbal și a povestit experiența pe care a trăit-o atunci când i-a cerut semnătura lui Leonel Messi.

Gestul făcut de Lionel Messi când a auzit de cauza arbitrului român Octavian Șovre

Octavian Șovre a devenit ținta ironiilor, după episodul din tunel, când i-a cerut starului lui Borussia Dortmund un autograf. Cu toții și-au schimbat imediat părerea despre arbitru atunci când au auzit pentru ce strânge el semnături ale marilor fotbaliști.

Arbitrul a acordat un interviu pentru Playsport.ro în care a spus exact ce face cu aceste amintiri solicitate de la fotbaliști. Mai exact, Octavian Șovre este implicat de mai mulți ani într-o asociație care oferă sprijin copiilor cu autism. ”SOS Autism” are sediul în Bihor și oferă sprijin copiilor diagnosticați cu teribila boală. Chiar dacă a fost criticat la unison, arbitrul spune că nu a pus la suflet vorbele grele care i-au fost adresate, mai ales că știe că va ajuta copiii bolnavi.

”Eu sunt un ardelean domol, care nu se supără prea ușor”

”Televiziunea britanică a surprins momentul și apoi au început să apară știrile. Nu mă deranjează criticile, în general. Arbitrajul m-a tăbăcit. Eu sunt un ardelean domol, care nu se supără prea ușor. Am avut momente, în trecut, când mă afectau, dar cu timpul am învățat să rezist. Și ca să fiu sincer, criticile nu prea le-am citit pentru că nu am avut timp. Abia ce-am ajuns acasă și nu prea puteam să văd ce s-a scris sau s-a discutat. E adevărat, am vorbit cu familia și mi s-a transmis că s-a discutat mult pe marginea subiectului”, a spus Șovre pentru sursa citată.

”Cu ceva vreme în urmă, eu împreună cu alți colegi de-ai mei, arbitri, am decis să sprijinim un centru în care se aflau persoane cu probleme de sănătate. La fiecare sfârșit de an făceam chete și puținul care se strângea, era donat acestui centru. Cu timpul au mai venit oameni lângă noi și asta ne bucură enorm. Am încercat să sprijinim cu tot cum am putut acest centru. Asociația pe care noi o sprijinim, este vorba despre „SOS Autism” organiza câte un bal caritabil la fiecare sfârșit de an. Asta până să apară pandemia. În cadrul acestor evenimente se organizau licitații unde erau vândute diferite obiecte de valoare. Printre aceste obiecte se aflau și cartonașele cu semnăturile fotbaliștilor sau sportivilor celebri. Banii strânși pe aceste bunuri ajungeau în posesia asociației unde se află aceste persoane cu anumite probleme de sănătate”, a mai spus arbitrul.

”O situație aparte este cea a lui Lionel Messi”

Octavian Șovre a spus că a donat organizației până acum peste 250 de semnături luate de la mari sportivi ai lumii, printre care se numără și Lionel Messi. Starul lui Barcelona -a înțeles imediat pe român și a rezonat. Nu i-a semnat doar un cartonaș, ci nu mai puțin de nouă! Arbitrul spune că nu i-a cerut decât unul, dar când a aflat pentru ce dorește semnătura sa, i-a mai semnat încă opt.

”O situație aparte este cea a lui Lionel Messi. Cu el am dialogat mai mult pe această temă. M-a ascultat și atunci când a aflat despre ce este vorba, mi-a semnat 9 cartonașe, nu unul. Vă dați seama că nu i-aș fi cerut așa ceva, dar el a fost impresionat atunci când i-am spus despre oamenii care vor beneficia de pe urma acestor semnături”, a mai spus arbitrul.

Cu toate că s-a aflat cauza pentru care arbitrul român adună autografe de la marii fotbaliști, FIFA vrea să-l suspende pe arbitrul român, deoarece brigada de arbitri are voie să primească cadouri de la fotbaliști, dar niciun arbitru nu are voie să solicite astfel de cadouri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...