Gestul făcut de fiul Elodiei Ghinescu la 13 ani după ce mama sa a dispărut. Cererea făcută la Primărie

Ana Anitoiu 28.01.2021, 12:46

Patrick, fiul Elodiei Ghinescu, a făcut un gest incredibil, la 13 ani și cinci luni după ce mama lui a dispărut, pe vremea când el avea doar un an. Pe numele băiatului a fost înregistrată o cerere la primăria din localitatea în care el trăiește alături de sora tatălui său, Cristian Cioacă, deținut pentru uciderea soției sale.

Ce gest a făcut fiul Elodiei Ghinescu la 13 ani după ce mama sa a dispărut

Acum în vârstă de 15 ani, fiul Elodiei Ghinescu face o schimbare radicală. Patrick are buletin și se pare că a căzut de acord cu mătușa lui, sora lui Cristian Cioacă, referitor la o decizie majoră. Hotărârea reprezintă o încercare pentru ca băiatul să scape de povara situației în care se află, din cauza tragediei ce s-a petrecut între părinții lui.

Mai exact, copilul vrea să renunțe la numele de familie ale tatălui și mamei lui. Vrea să poarte unul ce să nu fie asociat cu întreaga poveste. Ideea i-ar aparține surorii lui Cristian Cioacă, în speranța că în acest fel Patrick va avea mai puțin de suferit din cauza notorietății cazului părinților săi.

Gestul facut de fiul Elodiei Ghinescu la 13 ani dupa ce mama sa a disparut. Cererea facuta la Primarie
Cristian Cioaca, Elodia Ghinescu si fiul lor

Cum a reacționat avocata familiei Ghinescu

Avocata familiei Ghinescu este de părere că acest tertip pe care l-a găsit Ana Maria Ene, sora lui Cristian Cioacă, tutorele lui Patrick, nu îl va ajuta pe copil. Mătușa băiatului s-a gândit ca el să nu mai poarte numele tatălui său, ci numele Ene, pe care îl poartă și ea, după căsătorie.

”Am sunat la Primăria Albota, unde practic copilul locuiește cu sora lui Cristian Cioacă și ni s-a confirmat faptul că a existat o astfel de cerere formulată de către sora lui Cristian Cioacă. Dumneaei este tutorele copilului în acest moment. Ar fi formulat o astfel de cerere pentru ca micuțul să nu mai poarte numele de Cioacă și să poartă numele Ene. Faptul că i-a schimbat numele nu-l ajută pe copil”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Ce pasiune are fiul Elodiei Ghinescu

Deși a rămas marcat de ceea ce s-a petrecut între părinții săi, fiul Elodiei Ghinescu încearcă să aibă o viață normală. La vârsta de 15 ani, Patrick are o pasiune pentru sport. Adolescentul este membru al Federației Române de Baschet.

Tragedia din familia lui a început în noaptea de 29 spre 30 august 2007, când mama lui a dispărut, în urma unui scandal ce ar fi pornit de la infidelitate cu soțul său, Cristian Cioacă, de profesie polițist. Bărbatul ar fi ucis-o și i-ar fi tranșat cadavrul. Au fost găsite probe precum uniforma lui murdară și o pereche de mănuși cu urme de sânge, dar nu și rămășițele umane. Abia în 2013, fostul polițist a fost condamnat la aproximativ 16 ani de închisoare.

Scandal între familia Ghinescu și sora lui Cioacă

În urmă cu ceva timp, surse apropiate familiei Ghinescu au spus, pentru playtech.ro, că mama Elodiei își dorește mai mult decât orice să facă parte din viața nepotului ei. Deși a câștigat dreptul de a-l vizita, la ultimele încercări ale sale, copilul a refuzat să îi vadă atât pe ea, cât și pe fratele mamei sale.

“Au încercat de multe ori să ia legătura cu el, să meargă să îl vadă, dar copilul a refuzat și atunci nu s-a insistat. Dar lucrurile nu or să rămână așa. A împlinit 15 ani, au mai rămas trei. La 18 ani, familia Elodiei îl va căuta pe Patrick și îi vor cere să discute ca de la adult la adult. Îi vor spune și parte lor de adevăr. Apoi, dacă el va dori să păstreze legătura cu bunica și cu unchiul, ei vor fi foarte fericiți. Dacă nu, îi vor respecta decizia”, au spus surse apropiate familiei Ghinescu, pentru playtech.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...