Gestul făcut de Elena Udrea în fața instanței din Bulgaria. Puţini au observat detaliul

Andra Daoud 11.05.2022, 22:52
Gestul făcut de Elena Udrea în fața instanței din Bulgaria. Puţini au observat detaliul

Elena Udrea va mai sta o perioadă în arest în Bulgaria, înainte de a fi extrădată în România. Fosta politiciană s-a prezentat marți în fața instanței pentru a afla când ar putea fi extrădată. Udrea a făcut un gest pe care puțini l-au remarcat, înainte de a se prezenta în fața judecătorilor. Momentul a fost surprins de fotografii prezenți la fața locului.

Ce gest a făcut Elena Udrea în fața instanței din Bulgaria

A trecut o lună de când Elena Udrea se află în arest în Bulgaria, după ce a fost prinsă că încerca să treacă granița în Grecia. Fostul ministru al Turismului a plecat cu puțin timp înainte ca instanța supremă din România să o condamne definitiv la 6 ani de închisoare cu executare. Marți, 10 mai, Elena Udrea s-a prezentat în fața magistraților de la Sofia pentru a aflat dacă va fi extrădată în România.

Fosta politiciană a apărut la tribunal îmbrăcată elegant și chiar a zâmbit înainte de a intra în sala se judecată. Detaliul a fost surprins de fotografii prezenți acolo, iar gestul Elenei Udrea a fost interpretat ca fiind un mesaj pentru cei dragi de acasă, pentru soțul și fetița ei, cărora ar fi vrut să le transmită că este bine.

Stresul și oboseala și-au pus amprenta însă pe chipul fostului ministru, care va mai avea de așteptat până când va ajunge în arest în România. Magistrații din Bulgaria nu au luat o decizie nici de data aceasta, ci au emis un nou termen pentru data de 18 mai. Elena Udrea mai rămâne, așadar, cel puțin o săptămână în arest preventiv în Bulgaria.

Gestul facut de Elena Udrea in fata instantei din Bulgaria. Putini au observat detaliul
Elena Udrea a zambit atunci cand a ajuns la tribunal in Bulgaria

Elena Udrea a cerut să aștepte decizia sub control judiciar

Avocații fostului ministru al Turismului au încercat să îl convingă pe judecător să o lase pe Elena Udrea să aștepte decizia sub control judiciar, nu în arest. Udrea a închiriat o casă la Sofia, pentru o perioadă de 7 ani, pentru a demonstra că are unde să stea, însă judecătorul nu a fost de acord cu propunerea avocaților de a o lăsa să plece din arest.

Elena Udrea a plecat din România, cu mașina, cu puțin timp înainte ca magistrații să dea verdictul final în cazul „Gala Bute”. Imediat după pronunțarea sentinței, oamenii legii au căutat-o pe Elena Udrea pentru a pune în aplicare pedeapsa de 6 ani de închisoare, însă pentru că nu au găsit-o acasă, au dat-o în urmărire. Udrea a fost prinsă la Kulata, în apropiere de granița cu Grecia, țară în care se bănuiește că ar fi vrut să treacă pentru a cere azil politic.

Urmăriți Impact.ro și pe