Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova. Garnitura agățase mai multe fire de electricitate

Cristian Cojocaru 16.05.2021, 13:43
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova. Garnitura agățase mai multe fire de electricitate

Un tren care abia plecase din Ploiești, a rămas în câmp, lucru care i-a determinat pe călătorii rămași fără răbdare să recurgă la un gest inedit. Garnitura a agățat mai multe fire electrice care au fost doborâte de un copac, fiind nevoit să oprească în mijlocul unui câmp.

Ce au făcut călătorii după ce un tren a rămas în câmp

Noaptea trecută, un tren care plecase de scurt timp din Ploiești și se îndrepta spre Urziceni, a fost nevoit să oprească în mijlocul câmpului. Din cauza întunericului dar și a fenomenelor meteorologice de averse însoțite de vânt, un copac a fost doborât pe firele electrice, iar mecanicul de locmotivă cu greu a văzut copacul.

Acest lucru i-a speriat zdravăn pe călătorii aflați în tren. Un reporter al Observator, a fost la fața locului și a afirmat că „pericolul putea fi cu atât mai mare cu cât locomotiva care a trecut prin zonă nu era electrificată, ci folosea combustibil. Norocul a fost că mecanicul a observat cablurile la timp”.

Chiar și în aceste condiții, trenul a agățat cablurile, însă viteza acestuia de deplasare era una mică. La acel moment, 15 pasageri se aflau în trenul privat. Unul dintre ei a declara că a auzit ”un zgomot ca un fel de pocnitură mai micuţă, pe urmă în momentul acela m-am uitat pe stradă am vazut firele care atârnau puţin mai jos ca de obicei”.

călătorii tren rămas în câmp
Calatorii si-au luat bagajele si au plecat pe jos inspre oras

Situația i-a determinat pe pasageri să recurgă la un gest inedit

Călătorii aflați în tren, s-au hotărât că nu pot aștepta în tren, așa că s-au hotărât să își ia bagajele și să plece pe jos, prin ploaie, spre oraș. Purtătorul de cuvând al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că „un tren de călători al unei companii private a agăţat şi rupt cablurile de înaltă tensiune. Cei 15 călători care se aflau în tren au fost evacuaţi în condiţii de siguranţă”.

Unul dintre călători a presupus că ”branşamentul sau cum se zice la ei e neîntreţinut şi vechi şi undeva a cedat cam de la pod, că este un pod peste apa Dâmbu exact unde e oprit trenul”. Astfel, potrivit corespondentului Observator, ”practic garnitura s-a oprit între gara Ploieşti Sud şi gara din Dâmbu. Norocul a făcut ca trenul să se oprească în dreptul unui pod pe care călătorii au putut să coboare şi să ajungă în siguranţă până în gara din Ploieşti Sud”.

Pe toată durata cercetărilor efectuate de Serviciul Județean de Poliție Prahova, circulația feroviară a fost oprită. La fața locului a ajuns o drezină care a îndepărtat cablurile electrice în siguranță, iar circulația feroviară a fost reluată.

Urmăriți Impact.ro și pe