Gestul cu care Eduard Novak îi va înfuria pe români. Unde a plecat ministrul Tineretului şi Sportului să se antreneze pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Andrei Cezar 13.08.2021, 13:06
Gestul cu care Eduard Novak îi va înfuria pe români. Unde a plecat ministrul Tineretului şi Sportului să se antreneze pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Decizie revoltătoare a ministrului Tineretului și Sportului. La îndemnul Anei Maria Popescu, Eduard Novak va participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în perioada 24 august – 5 spetembrie. Însă oficialul a hotărât să meargă în Bulgaria să se pregătească pentru că acolo există condiții, în timp ce la noi nu.

Decizia ministrului vine în contextul scandalului în care i-a transmis spadasinei că indiferent de investițiile pe care le-ar fi făcut în scrimă, nu ar fi putut cuceri aurul olipic.

Eduar Novak, decizie incredibilă privind pregătirea pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Ministrul Tineretului și Sportului a avut recent un conflic provocat chiar de declarațiile sale cu Ana Maria Poepscu. Eduard Novak a declarat, după ce sportiva a câștigat argintul la scrimă, că nici dacă bugetul Federației Române de Scrimă ar fi fost cu ”cinci milioane de lei mai mare, Ana Maria nu câştiga medalia de aur”.

Vicecampioana olimpică a fost extrem de deranjată de declarațiile ministrului, iar în momentul sosirii pe aeroportul Otopeni i-a răspuns ministrului cu un gest de revoltă: nu a întins mâna atunci când Novak a venit să o felicite. Ulterior, la conferința de presă, Ana Maria Popescu i-a transmis oficialului care se afla la câți va pași de ea să meargă la Tokyo și să cucrească medalia de aur pe care ea nu a putut să câștige.

Îmi doresc foarte mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane (n.r. – de lei)”, a spus Ana Maria Popescu chiar în fața ministrului Eduard Novak.

Ulterior, cei doi s-au împăcat după ce ministrul și-a cerut scuze pentru declarațiile ”înțelese greșit”, iar sportiva a admis că nu a procedat corect în momentul în care nu i-a întins mâna când a fost așteptată la aeroport.

Unde a plecat ministrul Tineretului si Sportului sa se antreneze pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo
Unde a plecat ministrul Tineretului si Sportului sa se antreneze pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Ministrul Sportului din România merge în altă țară să se antreneze pentru că la noi nu sunt condiții

Eduard Novak este acum pus în situația de a a-i călca pe urme spadasinei și de a merge la Jocurile Paralimpice cu scopul a a câștiga o medalie. Competiția va avea loc la Tokyo în perioada 24 augus – 5 septembrie. El concurează în proba de ciclism în care a câștigat deja un aur, la Londra 2012 și două medalii de argint (Londra și Rio 2016).

În perioada de pregătire premergătoare copetiției din Japonia, Eduard Novak se lovește fix de problema subfinanțării pe care a reclamat-o Ana Maria Brânză. Ministrul Tineretului și Sportului a decis să meargă în Bulgaria, la Plovdiv, pentru a se antrena, deoarece în România nu există un velodrom corespunzător. Acest lucru a fost confirmat de șeful delagației paralimpice a României, Ciprian Anton.

La Izvorani suntem cei care reprezintă atletismul şi tir cu arcul, judo se află în momentul de faţă în izolare la Cluj-Napoca şi ciclismul în Bulgaria, la Plovdiv. Respectăm regulile impuse de organizatorii Jocurilor Paralimpice de la Tokyo şi avem această perioadă de 14 zile de stat în bula sanitară. Echipa de ciclism se va afla în zona de bulă în Bulgaria, pentru că doar acolo au velodrom şi au şi şosea pentru exersarea tehnicilor lor înainte de a pleca spre Tokyo”, a declarat Ciprian Anton pentru Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe