Gestul care a trecut neobservat în timpul proclamării lui Charles ca Rege. Ce a pățit Camilla, Regina Consoartă la eveniment. Video

Stan Filon 12.09.2022, 10:13
Gestul care a trecut neobservat în timpul proclamării lui Charles ca Rege. Ce a pățit Camilla, Regina Consoartă la eveniment. Video

Foarte puțini au sesizat gestul care a trecut neobservat în timpul proclamării lui Charles ca Rege. Sâmbătă, 10 septembrie, Prințul Charles a fost proclamat Rege al Marii Britanii, într-o ceremonie fastuoasă, dar plină de emoție. Au mai fost prezenți la fața locului și prințul William, care a devenit Prinț de Wales, dar și partenera de viață a Regelui Charles, Camilla Parker Bowles. Se pare că ceremonia a afectat-o destul de mult pe Regina Consoartă.

Gestul care a trecut neobservat în timpul proclamării lui Charles ca Rege

Așadar, Prințul Charles a fost proclamat Rege al Marii Britanii, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta. I-au stat alături la ceremonie prințul William, care a devenit Prinț de Wales, dar și partenera de viață a Regelui Charles, Camilla Parker Bowles, care a devenit astfel Regina Consoartă.

Ceremonia de la Palatul St. James se pare că a fost una plină de emoție pentru partenera de viață a Regelui Charles, deoarece Camilla Parker Bowles a început să tremure, iar lacrimile păreau că vor izbucni din ochii ei. Momentul a apărut chiar înainte ca aceasta să semneze proclamarea sa în noul titlu nobiliar. Camilla Parker Bowles s-a stăpânit destul de bine, a semnat, iar tremurul parcă s-a oprit, de parcă i-ar fi fost luată de pe suflet o greutate. A devenit Regină Consoartă, iar emoțiile s-au transformat apoi într-un zâmbet larg adresat Regelui Charles.

Trâmbițele au sunat la ora 11:00 în balconul Palatului St James

Aducându-i un omagiu Reginei Elisabeta în sala tronului din St James, înaintea reuniunii Consiliului de Aderare, la scurt timp după ora 10:20, Regele Charles al III-lea a aprobat, de asemenea, un ordin conform căruia ziua înmormântării regretatei suverane să fie declarată zi liberă.

Regele Charles al III-lea a făcut și o declarație personală cu privire la moartea iubitei sale mame, Regina Elisabeta a II-a și a promis că va susține „guvernul constituțional și că va căuta pacea, armonia și prosperitatea popoarelor acestor insule și a tărâmurilor și teritoriilor Commonwealth de pe tot cuprinsul lumea”, în calitate de noul monarh al Marii Britanii.

Trâmbițele au răsunat la ora 11:00 de pe balconul Palatului St James, în timp ce a fost citită Proclamația Principală care a anunțat poporul numirea noului suveran, notează cei de la Daily Mail. Regele Charles a fost proclamat, oficial, monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, șeful suprem al Bisericii Angliei și comandantul șef al forțelor armate britanice, precum și șeful Commonwealth-ului și teritoriile britanice din întreaga lume.

Potrivit tradiției, au urmat salutări cu armele la Hyde Park, Turnul Londrei, Castelul Edinburgh, Castelul Hillsborough și Castelul Cardiff, apoi a fost intonat imnul național „God Save the King”, în fața supușilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...