Gest uriaş făcut de Steaua la inaugurarea noului stadion Ghencea pentru Marius Lăcătuș. Ce decizie au luat cei din conducerea CSA

Andrei Cezar 07.07.2021, 13:22

Pe 7 iulie, Steaua va disputa meciul de inaugurare a noului stadion din Ghencea, împotriva OFK Belgrad din Serbia. Roș-albaștrii promit un eveniment grandios la care au fost invitați și foștii componenți ai generației Steaua `86, cea care care a adus Cupa Campionilor Europeni în România. De la un asemenea eveniment nu putea să lipsească ”Fiara” Marius Lăcătuș, pentru care conducerea CSA a făcut un gest uriaș.

Marius Lăcătuș va fi prezent la meciul de inaugurare a noului stadion Ghencea

Noul stadion din Ghencea își deschide porțile pentru prima dată de la reconstrucția sa. La meciul de inaugurarea împotriva sârbilor vor fi prezenți peste 10.000 de suporteri ai roș-albaștrilor care promit o atmosferă incendiară.

Data ianugurării noii arene a fost aleasă de conducerea Clubului Sportiv al Armatei pentru a onora sărbătoarea de 7 mai, atunci când s-au împlinit 35 de ani de la câștigarea celui mai important trofeu european inter-cluburi. Anul acesta, festivitatea nu a putut fi organziată din cauza pandemiei.

Meciul de inaugurare se va disputa împotriva echipei din eșalonul trei din Serbia, OFK Belgrad. Selectarea acestei echipe ține de simbolistică, formația sârbă fiind cea alături de care Steaua a inaugurat și prima arenă din Ghencea, pe 9 aprilie 1973.

Pentru partida de miercuri, oficialii Stelei au pregătit mai multe surprize, scrie playsport.ro. Momentul serii va fi consemnat printr-un gest de recunoștință adus celui mai galonat fotbalist din istoria formației roș-albastre. Este vorba de jucătorul legendar al roș-albaștrilor, Marius Lăcătuș (53 de ani).

În semn de respect pentru cel supranumit ”Fiara”, conducerea CSA a hotărât ca tricoul cu numărul 7 să fie retras. Momentul va fi cinstit cum se cuvine și de galeria Stelei, iar Peluza Sud a pregătit o nouă coregrafie dedicată simbolului Marius Lăcătuș.

Noul stadion Ghencea
Noul stadion Ghencea

Marius Lăcătuș: ”Mi-a venit să plâng”

La aflarea veștii, ”eternul număr 7” a declarat că a rămas surprins de decizia ”militarilor”.

„A fost și pentru mine o surpriză totală să aflu că se va retrage tricoul meu, cu numărul 7. Nu știam. Am aflat de la televizor. Sincer, parcă mi-a venit să zâmbesc, dar să și plâng. Au fost sentimente amestecate.

Nu aș fi reușit eu singur toate acele performanțe, fără colegii mei. E un sentiment de mândrie, dar și de ușoară tristețe, să vezi că ți se retrage tricoul. Parcă e un alt sfârșit.

Eu cred că poate ar fi trebuit să fie retrase toate tricourile celor de la Sevilla, de la Monte Carlo, pentru că împreună am reușit toate acele performanțe.”, a declarat Marius Lăcătuș pentru gsp.ro.

”Fiara” este cel mai titrat fotbalist din istoria Stelei. În tricoul echipei din Ghencea el a cucerit 21 de trofee: 10 titluri de campion, 6 cupe ale României, 3 Supercupe. Pe plan internațional, Lăcătuș a contribuit la cucerirea celor mai importante trofee din vitrina clubului: Cupa Campionilor Europen, în 1986 și Supercupa Europei, în 1987, fiind, totodată și fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate în cupele europene (70).

Urmăriți Impact.ro și pe