Gest neașteptat din partea lui Zelenski. Mesaj pentru Putin în limba română, ce i-a transmis

Badea Violeta 01.06.2023, 17:21
Gest neașteptat din partea lui Zelenski. Mesaj pentru Putin în limba română, ce i-a transmis

Volodimir Zelenski a sosit joi, pe data de 1 iunie, în Republica Moldova. Acolo, acesta ia parte, alături de alți lideri europeni, la summit-ul Comunității Politice Europene (CPE). În urmă cu puțin timp, președintele Ucrainei a transmis un mesaj pentru Vladimir Putin în limba română.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru Vladimir Putin în limba română

Aproximativ 50 de lideri europeni se întâlnesc joi, 1 iunie, în Republica Moldova, la doar 20 km de Ucraina, la cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (CPE), unde vor discuta despre agresiunea rusă.

Printre ei se numără și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. „Sunt fericit să fiu aici”, a declarat acesta la sosirea în țara vecină. Ulterior, liderul ucrainean a mulțumi poporului moldovean „pentru că a primit mulți refugiați încă din prima zi a războiului”.

De asemenea, Volodimir Zelenski a ținut neapărat să-i transmită un mesaj lui Vladimir Putin. Acesta a apărut pe Telegram și a fost scris în trei limbi: ucraineană, română și engleză.

„Moldova și Ucraina sunt nu doar state vecine, dar și partenere de încredere. Vom continua să consolidăm cooperarea dintre țările noastre și împreună să contracarăm provocările Rusiei”, a transmis președintele Ucrainei.

Citește și Zelenski se află la granița României în plin război. S-a apropiat cel mai mult de țara noastră de la începutul invaziei!

Volodimir Zelenski si Maia Sandu
Volodimir Zelenski si Maia Sandu

Unde se desfășoară summit-ul și de ce este atât de important pentru Republica Moldova

Summit-ul Comunităţii Politice Europene (CPE) se desfășoară la Castelul Mimi din Bulboaca, unul dintre cele mai frumoase locuri din Republica Moldova.

Clădirea impunătoare se află pe drumul spre Odesa. Portul ucrainean, bombardat în mod regulat de forțele rusești, se află la 160 km distanță. Moldova are o graniță lungă cu Ucraina, de aproape 1.000 km. În mai multe rânduri, resturi de rachete rusești au căzut pe teritoriul moldovean.

În plus, țara trăiește în permanență cu teama destabilizării rusești. În plus, se află la mai puțin de 20 km de regiunea separatistă pro-rusă Transnistria, unde Moscova are aproximativ 1.500 de soldați și un mare arsenal de muniții.

Fosta republică socialistă a fost mult timp divizată între Rusia și Occident, iar Kremlinul are și astăzi o prezență puternică acolo. Acesta este motivul pentru care acest summit este atât de important pentru președinta Maia Sandu, care are o viziune categoric europeană și care a obținut anul trecut statutul de candidat la UE pentru țara sa, la fel ca Zelenski.

Citește și Zelenski a primit undă verde să atace Rusia. Decizia care poate schimba soarta războiului!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...