Gest controversat la Jocurile Olimpice. O sportivă, luată la palme şi zguduită de antrenor chiar înainte de concurs

Andrei Cezar, Ana Ionescu 28.07.2021, 10:44
Gest controversat la Jocurile Olimpice. O sportivă, luată la palme şi zguduită de antrenor chiar înainte de concurs

Moment controversat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. O sportivă care participa la proba de judo a fost zguduită bine și luată la palme de antrenorul său înainte de a intra în concurs. Totul chiar sub ochii lui Marius Vizer, președintele Forului Internațional de Judo (IFJ).

Nu a fost vorba de un conflict între cei doi, ci de o modalitate mai specială de încurajare. Momentul a devenit viral pe rețelele de socializare.

Gest controversat la Jocurile Olimpice. O sportivă, luată la palme şi zguduită de antrenor chiar înainte de concurs

Înainte de duelul cu Szofi Ozbas din Ungaria, din cadrul probei de -63 kg, luptătoarea de judo germană Martyna Trajdos s-a trezit zguduită puternică și cu două palme serioase din partea antrenorului său. Nemțoaica se aștepta la acest lucru, gestul reprezintând un ritual pe care îl fac cei doi înainte de fiecare probă.

Încurajările speciale nu au dat însă roade. Martyna Trajdos a fost în cele din urmă bătută de sportiva de origine maghiară Szofi Ozbas. Imaginile inedite au fost postate chiar de sportiva germană pe contul ei de Instagram, alături de mesajul:

„Se pare că nu a fost destul de dur. Mi-aș fi dorit să fi putut azi să fac titluri în presă cu altceva. Așa cum am mai spus, acesta este ritualul pe care eu l-am ales înainte de concurs! Antrenorul meu face doar ceea ce vreau eu să facă pentru a mă încălzi!”

În palmaresul său, nemțoaica în vârstă de 32 de ani are o medalie de aur la Campionatele europene de judo din 2015 și două medalii de bronz: la Mondialele din 2019 și la turneul European din 2020.

Marius Vizer și Emmanuel Macron au urmărit împreună primele lupte de judo de la JO

Președintele Federației Internaționale de Judo, Marius Vizer, a avut oaspeți de seamă la primele confruntări de judo de la actuala ediție a Jocurilor Olimpice. Alături de el, în lojă, s-a aflat președintele Franței, Emmanuel Macron, un fan al sportului de contact. Însă nu a fost sigurul lider politic care a asistat la debutul luptelor de judo.

Au mai fost prezenți în aceeași lojă președintele Kosovo, Vjosa Osmani-Sadriu și prim-ministrul Mongoliei, Luvsannamsrain Oyun-Erdene.

„Este o mare onoare ca președintele Franței, Emmanuel Macron, să fie invitatul nostru la prima zi de judo”, a scris Vizer pe contul personal de Twitter.

Delegația României a deplasat 3 judoka la Tokyo: Andreea Chiţu (cat. 52 kg), Alexandru Raicu (cat. 73 kg) şi Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg). Andreea Chițu, prezentă pentru a treia oară la JO, a fost eliminată de italianca Odette Giuffrida în șaisprezecemi.

Alexandru Raicu a părăsit și el turneul olimpic luni dimineața, după ce a fost învins de marele favorit la o medalie, japonezul Shohei Ono.

Vlăduț Simionescu este ultima speranță a României pentru o medalie la Tokyo. El va concura la categoria 100+ kg, iar primul meci al său va fi vineri de la ora 5.20, contra libianului Ali Omar. Românul este favorit.

România are un singur titlu olimpic la judo. Alina Dumitru a câștigat medalia de aur la Olimpiada de la Beijing, în 2008.

Urmăriți Impact.ro și pe