Germania vrea să închidă graniţele. Sute de mii de români, afectaţi de decizia lui Merkel

Stan Filon 26.01.2021, 20:00
Germania vrea să închidă graniţele. Sute de mii de români, afectaţi de decizia lui Merkel

Autoritățile din Germania au intrat în panică, după ce noile tulpini ale coronavirusului încep să se răspândească în toată Europa! În fața noii amenințări, Germania și-ar putea închide granițele. Ordinul dat de cancelarul Angela Merkel vine să întărească aceste convingeri.

Germania vrea să-și închidă granițele

Executivul din Germania ia în calcul reducerea spre zero a numărului de curse aeriene care ajung în țară, în încercarea de a preveni răspândirea noilor variante ale coronavirusului, care sunt mai mortale decât virusul inițial.

Despre aceste măsuri a vorbit chiar ministrul de Interne german Horst Seehofer. Acesta a precizat pentru ziarul Bild că alte măsuri luate în considerare sunt închiderea frontierelor către regiunile în care noile tulpini ale coronavirusului sunt mai răspândite.

Germania vrea sa-si inchida granitele
Germania vrea sa-si inchida granitele

Zborurile spre Germania ar putea fi suspendate

Conform Bild, cea care a venit cu solicitarea către ministrul de Interne a fost chiar cancelarul Angela Merkel. Aceasta i-a cerut lui Seehofer să examineze modalitățile prin care se poate reduce rata de infectare cu noile tulpini, mai ales cu cea din Marea Britanie.

”Riscul pe care îl prezintă aceste mutații ne cere să luăm în considerare chiar și măsuri drastice. Acestea includ controale mai stricte la frontieră, în special la frontierele cu regiunile cu risc ridicat, dar și o reducere a traficului aerian către Germania până la aproape zero, așa cum face Israelul”.

Israelul și-a închis de luni granițele

Israelul a suspendat începând de luni traficul aerian internaţional de pasageri, măsură luată pentru a preveni intrarea în ţară a unor persoane infectate cu variantele mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2 descoperite recent.

”Cu rare excepţii, închidem ermetic spaţiul aerian pentru a preveni intrarea variantelor virusului şi de asemenea pentru a asigura o avansare rapidă în campania noastră de vaccinare”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-un mesaj transmis public.

Germania se confruntă cu proteste din ce în ce mai violente împotriva vaccinării! Mai mult decât atât, autoritățile se așteaptă ca protestatarii să-și îndrepte supărarea asupra centrelor de vaccinare. Autoritățile sunt așadar în stare de alertă, mai ales în proximitatea centrelor de vaccinare a populației, de teama unor atacuri. Aceștia se tem chiar și pentru transportul vaccinului anti-coronavirus, în cazul în care mașinile ar putea fi atacate deprotestatari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...