Germania a făcut anunțul despre Vladimir Putin. Lovitură grea pentru liderul de la Moscova

Andrei Simion 20.03.2023, 07:57
Germania a făcut anunțul despre Vladimir Putin. Lovitură grea pentru liderul de la Moscova

Germania a făcut un anunț referitor la președintele rus Vladimir Putin, după ce Curtea Penală Internațională a emis, vineri, 17 martie, un mandat de arestare pe numele lui. Liderul de la Moscova primește o lovitură grea, la mai bine de un an de când a dat startul războiului din Ucraina.

Mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare atât pe numele președintelui rus Vladimir Putin, cât și pe cel al Mariei Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului care supraveghează deportările forțate ale copiilor ucraineni.

Biroul Naţional de Informaţii al Ucrainei a raportat, pe 6 martie, că Rusia a răpit peste 16.000 de copii ucraineni și doar 125 dintre ei au fost returnați.

Astfel, Vladimir Putin a devenit cel de-al treilea lider de stat în exercițiu pentru care a fost emis un mandat de arestare al Curții Penale Internaționale, după Omar al-Bashir din Sudan și Muammar Gaddafi din Libia.

Care este noul plan al lui Vladimir Putin in razboiul din Ucraina. Strategia care schimba relatia cu Occidentul
Vladimir Putin

Germania, anunț referitor la Vladimir Putin

Ministrul german al Justiției, Marco Buschmannț, a anunțat că Germania va trebui să-l aresteze pe Vladimir Putin dacă acesta va intra pe teritoriul german și în cazul în care Curtea Penală Internațională va cere statelor semnatare executarea legii.

„Mă aștept ca CPI să abordeze rapid Interpolul şi statele contractante şi să le ceară aplicarea (mandatului/legii, n.r.)”, a spus ministrul german al Justiției, potrivit Bild.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, cancelarul german, a salutat decizia Curții Penale Internaționale, în timpul călătoriei sale în Japonia.

„Curtea Penală Internațională este instituția potrivită pentru a investiga crimele de război. Adevărul este că nimeni nu este mai presus de lege și asta devine clar acum”, a declarat Olaf Scholz la o conferință de presă comună la Tokyo cu prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida.

La rândul său, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a calificat drept „justificată” emiterea unui mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin.

Urmăriți Impact.ro și pe