Germania a anunțat că va opri importurile de petrol din Rusia. Care este termenul limită

Beatrice Dumitru 20.04.2022, 22:24
Germania a anunțat că va opri importurile de petrol din Rusia. Care este termenul limită

Uniunea Europeană a sancținat dur Rusia după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei, dar caută soluții pentru a scăpa de dependența de gazul de la Moscova. Germania, una dintre țările dependente de energia rusească, a anunțat termenul la care va renunța la importurile de petrol din Rusia.

Germania va opri importurile de petrol rusesc

Germania a suspendat în luna februarie autorizarea gazoductului Nord Stream 2, spunând că procesul de certificare a acestuia nu poate continua, după ce Rusia a invadat Ucraina. Acum, a anunțat că vrea să renunțe la energia de la Moscova.

Astfel, Berlinul a declarat că va opri importurile de petrol rusesc până la sfârșitul acestui an. În prezent, Germania cumpără un sfert din petrolul său și 40% din necesarul de gaz din Rusia și a avertizat că s-ar putea confrunta cu o recesiune dacă livrările s-ar opri brusc.

Germania a anunțat că va opri importurile de petrol din Rusia. Care este termenul limită
Ministrul german de Externe, anunț despre oprirea importurilor de petrol din Rusia.

Așadar, spun în mod clar și fără echivoc că da, și Germania elimină complet importurile de energie din Rusia. Vom înjumătăți importurile de petrol până în vară și vom ajunge la zero până la sfârșitul anului, iar apoi va urma gazul”, a declarat ministrul german de Externe Annalena Baerbock, după o întâlnire cu omologii săi din țările baltice, notează BBC.

Berlinul va urma o „foaie de parcurs”

Ministrul german a afirmat că Berlinul va urma o „foie de parcurs europeană” pentru  eliminarea treptată a importurilor de petrol și gaze de la Moscova.

SUA au interzis deja importurile de petrol rusești, în timp ce Marea Britanie intenționează să le elimine treptat până la sfârșitul anului. Și Uniunea Europeană a spus că va scăpa Europa de dependența de energia rusească „cu mult înainte de 2030”.

Ieșirea noastră comună, ieșirea completă a Uniunii Europene, este puterea noastră comună”, a spus doamna Baerbock.

„Cât de rapid posibil”

La începutul acestei săptămâni, institutele economice germane au avertizat că oprirea imediată a importurilor rusești va declanșa o recesiune bruscă în cea mai mare economie a Europei până în 2023. Ministrul de Finanțe al Germaniei, Christian Lindner, a declarat că țara sa lucrează pentru a implementa un embargo asupra energiei rusești „cât mai repede posibil”, dar a explicat că interzicerea imediată a importurilor de energie ar putea duce la oprirea activității producătorilor de automobile germani.

El a criticat, de asemenea, abordarea guvernelor germane anterioare cu privire la dependența țării de energia rusă.

A fost o greșeală strategică de calcul din partea guvernelor germane, în ultimele două decenii, iar acum trebuie să lucrăm la diversificarea energetică”, a mai spus ministrul de Finanțe german.

Aproximativ 60% din exporturile de petrol ale Rusiei se îndreaptă către Europa, iar alte 20% către China.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...