George Simion, veste rea pentru mii de români. Cine va rămâne fără loc de muncă până în 2030

Ana Anitoiu, Alexandru Teodorescu 24.06.2021, 16:28
George Simion, veste rea pentru mii de români. Cine va rămâne fără loc de muncă până în 2030

George Simion a dat o veste rea pentru mii de români. Președintele AUR a declarat că Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trece cu vederea faptul că multe persoane vor rămâne fără locuri de muncă până în anul 2030.

Cine își va pierde locul de muncă până în 2030

Potrivit lui George Simion, ministrul Energiei refuză să anunțe faptul că 8.000 de români își vor pierde locurile de luncă până în anul 2030. Președintele AUR s-a referit la persoanele care lucrează în țară în domeniul minier.

”În momentul ăsta prețul cuprului a ajuns de la 4.000 de euro pe tonă la 10.000 de euro pe tonă. În 2025 va ajunge la 25.000 de euro pe tonă. Ministrul USR este mai preocupat de vizitele românilor în Grecia. Un alt ministru la fel de vinovat Virgil Popescu evită să spună că 8.000 de locuri de muncă se vor pierde inutil. Virgil Popescu spune că trebuie să închidem exploatarea minieră pana la 2030. Această lege nu a ajuns în Parlament. Parlamentul este o instituție strict decorativă. Virgil Popescu nu a făcut niciun demers pentru a prelungi termenul în care putem exploata lignitul. Spune că vom lua energia din eoliene și energie solară”, a spus președintele AUR.

George Simion, veste rea pentru mii de romani. Cine va ramane fara loc de munca pana in 2030
George Simion

George Simion: ”Guvernul Cîțu distruge locurile de muncă”

De asemenea, George Simion a declarat că Guvernul Cîțu distruge locurile de muncă din România. El susține că cele mai multe exploatări miniere din țară vor fi închise sau înstrăinate, iar românii vor ajunge să depindă din ce în ce mai mult de importuri, chiar și în privința energiei. Președintele AUR a precizat că membrii partidului vor vota Moțiunea de Cenzură și vor susține oameni competenți pentru funcțiile de prim-ministru și miniștri de resort.

”Voi fi vineri la Suceava, unde transportatorii acuză că se va mări prețul pe km de 10 ori în urma PNRR-ului. Până acum ei munceau la firme românești în toată Europa. Acum se vor angaja la firme deținute de patroni români, dar cu sediul în Franța, Germania. Astăzi, la mina Băița din Bihor, s-au blocat în subteran 10 angajați și directoarea. Avem acolo o companie care exploatează calcar.

În momentul ăsta, românii sunt în imposibilitatea de a exploata bogățiile solului și subsolului. Câte gatere mai avem noi acum? Dintr-un gater trăia și familia care îl avea, mai avea și angajați, mai trăiau câteva persoane pe lângă. Acum au venit fabricile austriece, care au monopol. Tot românul dă lemnul la fabricile austriece. În 2021, guvernul Cîțu distruge locurile de muncă, se împrumută și folosește banii la ce? La consultanță. Pentru pregătirea unui om, plătim 133.000 de euro. Probabil îl învață fizică cuantică, altfel nu pot să-mi explic”, a mai spus George Simion, potrivit România TV.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...