REACȚIE EXCLUSIVĂ

George Simion acuzat că a fost dat afară. Liderul AUR neagă acuzând informații false: „Să arate amenda aia”

Gabriela del Pupo 04.02.2022, 14:54
George Simion acuzat că a fost dat afară. Liderul AUR neagă acuzând informații false: „Să arate amenda aia”

George Simion ar fi fost dat afară de la o adunare a partidelor suveraniste din Uniunea Europeană care a avut loc la Madrid. Liderul AUR a postat o fotografie cu europarlamentarul Jorge Buxade conform unei investigații G4 media.

Liderul AUR spune pentru impact.ro că partea de informație care conține și o amendă pe care ar fi primit-o nu este adevărată.

George Simion surprins cu postări chestionabile, liderul AUR neagă vreo amendă primită

Fotografia de la care a pornit investigația a fost făcută în holul Hotelului VP Plaza España Design, unde se ținea conferința, pe care a și postat-o sâmbătă pe Twitter, cu următorul mesaj:

”Îl felicit pe amicul meu Jorge Buxade și partidul VOX pentru organizarea summit-ului de la Madrid. Am semnat declarația comună pentru viitorul Europei ca o uniune de națiuni suverane. Sper să ne întâlnim din nou la București la jumătatea lui Februarie.”

 

Domnul Simion nu a fost invitat la summit-ul de la Madrid. Este corectă informația că a fost scos afară de forțele de ordine pentru că n-a fost invitat. Nu a primit nici o invitație. Nu suntem deloc mulțumiți cu această situație. Nu este adevărat nici că a semnat declarația comună, decât dacă s-a ascuns undeva. Suntem șocați de această informație. Este prima dacă când se întâmplă așa ceva în istoria noastră politică”, a declarat pentru G4Media.ro Alonso de Mendoza, un purtător de cuvânt al delegației VOX din Parlamentul European. El a mai precizat că VOX nu participa la evenimentul AUR, care ar urma să fie organizat în luna Februarie.

George Simion spune că nu a primit nici o amendă:

„G4 media face ceea ce știe, răspândește minciuni, oricine poate folosi Google poate vedea o grămadă de inexactități. Să arate amenda aia, să arate invențiile pe le spun ei, dar au o agendă și după aceea se plâng că acuzăm că o parte din presă e mincinoasă” a spus George Simion pentru impact.ro.

AUR spune că nu a fost invitat pentru că nu are europarlamentari

Publicația notează că George Simion ar fi cerut o invitație la eveniment dar FIDESZ s-ar fi opus participării AUR, din cauza ieșirilor anti-maghiare ale unor reprezentanți AUR. Pe de altă parte liderul AUR argumentează prin faptul că AUR nu are parlamentari care să reprezinte partidul la nivel european.

„Am semnat-o cum am semnat-o și pe cea de la Varșovia, ca partid care nu are europarlamentari. Și la Varșovia și la Madrid au participat partidele cu europarlamentari.” a răspuns George Simion vis-a vis de postarea de pe Twitter.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...