George Russell a renunţat la Williams pentru Mercedes. Cine îl va înlocui pe pilotul britanic

Andrei Cezar 10.09.2021, 16:03

Lewis Hamilton are un nou coleg în echipă. George Russel a renunțat la Williams și a trecut la Mercedes. Fostul campion la Formula 2 îl va înlocui astfel pe Valtteri Bottas care a semnat cu Alfa Romeo zilele trecute. În locul său, la Williams a fost adus un pilot care în 2020 a fost dat afară de la Red Bull.

Geroge Russel, de la Williams, coleg cu Lewis Hamilton la Mercedes

Continuă schimbările în componența echipelor de Formula 1, pentru sezonul 2022. După ce marți, pilotul finlandez în vârstă de 32 de ani Valtteri Bottas a părăsit echipa Mercedes și a semnat cu Alfa Romeo, germanii s-au mișcat rapid și i-au găsit un înlocuitor.

Cei de la Mercedes au făcut o mutare interesantă și l-au adus lângă Lewis Hamilton pe Geroge Russell, cel care în ultimii trei ani a condus monopostul echipei de la Williams. Russell este la cel mai bun sezon al său de la accederea în Formula 1. Britanicul a obținut 13 puncte și a reușit un podium la MP al Belgiei – cursă care a durat doar două tururi din cauza condițiilor meteorologice potrivnice.

În total, Geroge Russel a strâns 51 de curse în Formula 1, în care a adunat 16 puncte.

„Este o zi specială pentru mine atât în plan personal cât și profesional, o zi în care am emoții amestecate. Sunt nerăbdător și umil să semnez cu Mercedes, ceea ce reprezintă un pas imens în cariera mea, dar asta înseamnă și că îmi voi lua la revedere de la colegii și prietenii de la Williams. A fost o onoare să lucrez alături de fiecare membru al echipei, o onoare să reprezint numele Williams în Formula 1.

Să mă alătur celor de la Mercedes este o oportunitate uriașă, una pe care vreau să o prind cu ambele mâini. Dar sunt conștient cât de mare este provocarea. Unul dintre noii mei colegi va fi cel mai bun pilot din toate timpurile în opinia mea. L-am urmărit pe Lewis de când concuram în karting și oportunitatea de a învăța de la cineva care a devenit un model pe pistă și în afara ei poate doar să mă ajute ca pilot, profesional, și uman”, a spus Russell.

La cei 23 de ani ai săi, Russel este considera unul dintre cei mai promițători piloți din Formula 1.

Alexander Albon
Alexander Albon

Alexander Albon, noul pilot al celor de la Williams

Totodată, după trecerea lui Russel la echipa Mercedes, cel care îl va înlocui pe britanic la Williams, în sezonul 2022, va fi thailandezul Alexander Albon. Pilotul de 25 de ani revine în Formula 1 după ce a fost dat afară la finalul seoznului 2020 de echipa Red Bull şi înlocuit cu mexicanul Sergio Perez.

Totuși, austriecii au fost cei care i-au facilitat revenirea în competiție lui Albon, după un an de pauză.

„Sunt foarte încântat şi aştept cu nerăbdare să mă întorc în Formula 1 în 2022. Când nu concurezi un an în F1 nu este niciodată sigur că te mai întorci, aşa că sunt extrem de recunoscător Red Bull şi Williams pentru că au crezut în mine şi m-au ajutat în revenirea mea pe grilă. De asemenea, a fost minunat să văd toate progresele pe care Williams le-a făcut ca echipă anul acesta şi aştept cu nerăbdare să-i ajut să continue evoluţia în 2022”, a declarat pilotul anglo-thailandez.

Noutăți importante vin și de la echipa la care a debutat Alexander Albon, AlphaTauri. AT a confirmat că piloții săi din acest an, Pierre Gasly și Yuki Tsunoda, vor continua și pe viitor. În 2021, Gasly a obținut 66 de puncte, în vreme ce Tsunoda – aflat la primul său sezon în F1 – se poate lăuda doar cu 18.

Urmăriți Impact.ro și pe