George Copos revine în prim-plan. Lovitură importantă dată de afacerist, a pus mâna pe un nume mare

Beatrice Dumitru 20.12.2022, 17:04
George Copos revine în prim-plan. Lovitură importantă dată de afacerist, a pus mâna pe un nume mare

George Copos a revenit puternic în afaceri și a reușit să ajungă la o înțelegere pentru un nume mare din domeniul HoReCa, pentru care se luptă de mai mulți ani. Actele pentru noua achiziție nu au fost semnate, dar au fost puse la puncte toate detaliile necesare pentru încheierea tranzacției în valoare de aproximativ un milion de euro.

Ce restaurant renumit a cumpărat George Copos

George Copos spunea luna trecută că până în 2025 va investi 15 milioane de euro în modernizarea hotelurilor Sportul și Poiana, iar în următorii doi ani a programat investiții de trei milioane de euro în Telecabina Tâmpa. Însă și-a dorit foarte mult să cumpere un restaurant de pe Tâmpa și după mulți ani a reușit să ajungă la o înțelegere cu compania care îl deține.

George Copos s-a chinuit mai mulți ani să cumpere restaurantul Panoramic de pe Tâmpa, cel mai „înalt” local din Brașov, scos la vânzare în urmă cu opt ani de zile și închis de zece ani, pentru un preț de 1,14 milioane de euro. Dar nimeni nu s-a arătat interesat să-l cumpere deoarece accesul se face doar cu telecabina operate de compania Ana Teleferic, controlată de George Copos.

George Copos revine în prim-plan. Lovitură importantă dată de afacerist, a pus mâna pe un nume mare
Restaurantul Panoramic de pe Tâmpa.

Ce spune George Copos despre tranzacție

George Copos ar urma să semneze actele în următoarele două săptămâni. „Important este că am bătut palma”, a spus Călin Ile, președintele Consiliului de Administrație al Aro Palace, compania care deține restaurantul, pentru BizBrașov. Și George Copos a recunost înțelegerea.

De la a bate palma până la a parafa tranzacția este destul de mult. Noi am trimis arhitecții și inginerii să ne facă un raport cu privire la situația clădirii. Acest raport ne va parveni miercuri, iar apoi vom lua o decizie privind achiziția”, a precizat omul de afaceri pentru sursa citată.

În urmă cu câțiva ani, Aro Palace s-a arătat deschisă la o asociere cu George Copos pentru operarea restaurantului, doar că între timp conducerea fostei SIF Transilvania, redenumită Transilvania Investments Alliance, s-a schimbat, iar negocierile au intrat în impas. George Copos controlează companiile Ana Teleferic și Ana Hotels.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...