EXCLUSIV

Geanina Ilieș, de la știri, direct pe marele ecran. Ce rol a primit, alături de Maia Morgenstern. „Filmul aduce în prim-plan lupta antidepresie” EXCLUSIV

Andreea Archip 29.11.2022, 16:24

Geanina Ilieș a decis să ia o pauză de la televiziune, după “Hai să fim super!”, de la Pro TV, și să se dedice antreprenoriatului și vieții de familie. Fosta vedetă TV are o clinică de înfrumusețare de care se ocupă îndeaproape și este mama unui băiat adolescent, în vârstă de 16 ani.

Chiar dacă s-a retras de pe micul ecran, Geanina Ilieș ne-a anunțat, în exclusivitate pentru Impact.ro, că revine pe platourile de filmare, dar nu într-un studio tv, ci în distribuția lungmetrajului “O secundă”, în care se regăsesc nume importante din teatru și film, precum Maia Morgenstern, care este protagonista, Bebe Cotimanis și Monica Davidescu.

A jucat și în seriale tv

Geanina Ilieș a debutat în showbiz ca model și a lucrat câțiva ani buni în acest domeniu. Deși este absolventă de Jurnalism, până să lucreze în televiziune, șatena a avut ocazia să își testeze abilitățile pe platourile de filmare, în câteva producții de succes. Geanina Ilieș a mers la castingul pentru serialul “Cu un pas înainte”, unde a interpretat o balerină.

Acesta a fost rolul care i-a deschis drumul în actorie, dar, de-a lungul timpului, ea a mai bifat și alte roluri în „Boogie”, regizat de Radu Muntean, „Contra timp” – Jesus del Cerro, „Zmiana”, „Hellhounds”. Acum o regăsim pe Geanina Ilieș în filmul lui Octavian Iacob, singurul român care a studiat la New York Film Academy.

Geanina Ilies 3
Geanina Ilies

Geanina Ilieș: “Filmul aduce în prim-plan lupta antidepresie”

Filmările la această peliculă încep în decembrie: “Am primit această propunere, de a face parte, ca guest star, din filmul “O secundă”, cu câteva săptămâni în urmă.

M-a atras distribuția de excepție a filmului, Maia Morgenstern, Monica Davidescu, Constantin Cotimanis și foarte mulți actori tineri. Am citit scenariul și ce mi s-a părut interesant a fost faptul că filmul aduce în prim-plan lupta antidepresie, fiind și o campanie de conștientizare a faptului că depresia este o boală mai exact, și nu un moft, cum consideră unii dintre noi.

Nu m-am confruntat niciodată cu această boală, însă am cunoscut persoane apropiate care au trecut prin așa ceva….”. a declarat, pentru Impact.ro, Geanina Ilieș.

Geanina Ilieș: “Rolul meu, Kaya, mi-a plăcut încă de la început”

Fără a dezvălui prea multe lucruri despre personajul pe care îl interpretează în lungmetraj, fosta prezentatoare TV ne-a mărturisit că este unul cheie în desfășurarea acțiunii și că a încântat-o de când a citit prima oară scenariul: “Rolul meu, Kaya, mi-a plăcut încă de la început, pentru că este acel personaj care trasează firul epic al poveștii.

Nu este neapărat un personaj negativ, ba, din contră… unul care te intrigă, pe care nu îl poți urî, pentru că ai nevoie de el”, a mai dezvăluit, pentru Impact.ro, Geanina Ilieș.

“Experiența de actor este unică, îți trebuie o doză mică de curaj”

Geanina Ilieș revine pe platourile de filmare pentru lungmetrajul “O secundă”, dar nu renunță la marea ei dragoste, televiziunea: “Experiența de actor este unică, îți trebuie o doză mică de curaj și una mai mare de pasiune, însă, pentru mine, pasiunea pentru televiziune a fost și va rămâne întotdeauna mult mai mare. Ceea ce se întâmplă acum, cu filmul ”O secundă”, este o experiență de care mă bucur”, ne-a mai spus ea.

După ce a plecat de la pupitrul jurnalelor de știri, de la Antena 1, fosta vedetă TV a făcut parte din mai multe proiecte de la Pro TV, fiind concurentă la ”Ferma Vedetelor” și gazda emisiunii “Gospodar fără pereche”.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe