Gata cu vremea urâtă. Temperaturile, mai mari decât în mod normal. Prognoza meteo

Stan Filon, Gabriel Alexandru 18.10.2021, 12:58
Gata cu vremea urâtă. Temperaturile, mai mari decât în mod normal. Prognoza meteo

După o săptămână în care ploaia a făcut legea în întreaga țară, iar la munte au căzut ninsori, Administrața Națională de Meteorologie vine cu vești bune! Vremea începe să se încălzească treptat și vor fi zone unde temperaturile vor atinge chiar și 22 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru sfârșitul lunii octombrie și început de noiembrie

Cea care a adus veștile bune a fost chiar directorul ANM, Elena Mateescu, care spune că prognoza meteorologică este una favorabilă, pentru perioada următoare. Vremea se va încălzi în următoarea săptămână, iar în partea de vest și sud-vest termometrele vor ajunge să măsoare chiar și 22 de grade Celsius.

“Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte, valorile de temperaturi caracterizează o vreme frumoasă și mai caldă pentru perioada respectivă pentru că la scara întregii țări temperaturile, mai ales joi și vineri, se vor situa în general între 17 până la 20, chiar 22 de grade Celsius în partea de vest, sud-vest, în Capitală 21 de grade Celsius. Până atunci, însă, vorbim de un ecart al valorilor de temperaturi maxime. Astăzi, de pildă, între 11 până la 16-17 grade, iar primele zile din săptămâna care va debuta, 12 până la 17-18 grade Celsius. Veștile sunt bune și din perspectiva regimului de precipitații, ploile fiind în restrângere, atât ca arie, cât și din punctul de vedere al cantităților”, a declarat Elena Mateescu, potrivit Antena 3.

Prognoza meteo pentru sfarsitul lunii octombrie si inceput de noiembrie
Prognoza meteo pentru sfarsitul lunii octombrie si inceput de noiembrie

“Vor mai fi posibile ploi slabe doar în zona de munte”

Directorul ANM, Elena Mateescu, a mai precizat că ploile s-au oprit pe întreg teritoriul României, momentan, însă averse vor mai posibile răzleț. “Vor mai fi posibile ploi slabe doar în zona de munte, dar izolat și în sud, sud-est, zona de centru și nord-est a țării”, a spus Elena Mateescu.

Dar cum va fi vremea în ultima săptămână din luna octombrie? Ei bine, această perioadă va aduce valori medii ale temperaturii, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperaturile ridicate se vor menține cel puțin până la jumătatea lunii noiembrie, după cum precizează meteorologii. Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile estice, sudvestice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, până pe data de 15 noiembrie!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...