Gata cu vremea frumoasă. Prognoza meteo pentru weekend: grindină, temperaturi scăzute şi ploi

Badea Violeta, Ana Ionescu 16.09.2021, 13:02
Gata cu vremea frumoasă. Prognoza meteo pentru weekend: grindină, temperaturi scăzute şi ploi

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) vin cu vești proaste! Aceștia au emis o avertizare de vreme severă pentru următoarele 48 de ore. Potrivit experților, vom avea parte de furtuni, ploi torențiale, grindină și temperaturi scăzute.

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă

ANM a emis o avertizare de vreme instabilă pentru următoarele ore. Conform estimărilor meteorologilor, în intervalul 16 septembrie, ora 19.00 – 18 septembrie, ora 10.00, sunt așteptate ploi torențiale, descărcări electrice și chiar grindină.

Zonele vizate sunt vestul, centrul și nordul țării. De asemenea, specialiștii ANM anunță perioade de instabilitate și în zonele de munte. Aici vântul va sufla puternic cu mai mult de 70 km/h.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe alocuri, 30…40 l/mp, îndeosebi la munte.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse și în restul teritoriului”, potrivit unei avertizări meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, temperaturile vor fi în scădere în perioada următoare potrivit prognozei meteo pe patru săptămâni, emisă de specialiști. De asemenea, aceștia anunță averse peste limita normală în următoarele două săptămâni.

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severa pentru toate regiunile tarii
Meteorologii au emis o avertizare de vreme severa pentru toate regiunile tarii

Ce au anunțat meteorologii pentru perioada următoare

În săptămâna 13 septembrie-20 septembrie, meteorologii au anunțat valori apropiate de cele normale pentru acest interval. Anunț valabil pentru toate zonele de pe teritoriul României. În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 20 septembrie-27 septembrie. specialiștii anunță temperaturi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate zonele țării.

În intervalul 27 septembrie – 4 octombrie, toamna își va intra în drepturi. Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. De asemenea, specialiștii anunță precipitații în nordul și vestul țării.

 Specialiștii ANM au estimat că luna viitoare vom avea parte de o vreme rece. Valorile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile României. De asemenea, aceștia anunță că precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele de munte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...