Gata cu temperaturile de vară. Vremea se schimbă brusc. Zonele afectate de frig şi vijelii

Stan Filon 16.05.2022, 13:52
Gata cu temperaturile de vară. Vremea se schimbă brusc. Zonele afectate de frig şi vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru zilele următoare, iar veștile nu sunt îmbucurătoare. Românii vor trece de la temperaturi prea ridicate, pentru această perioadă din an, la temperaturi prea scăzute. Diferențele de temperaturi vor fi foarte mari, iar mulți oameni s-ar putea trezi cu o răceală sau chiar gripă. În plus, meteorologii au anunțat că vin vijelii puternice, iar în unele zone va ninge. Vezi mai jos de când începe să se schimbe vremea!

Vremea se schimbă brusc și aduce temperaturi reci

Prognoza meteorologică emisă de ANM trage un semnal de alarmă și spune că vremea se va schimba radical! De la temperaturile de vară, vom trece la unele de toamnă târzie. Astfel, în unele zone din țară, temperaturile minime vor scădea până la nivelul de încheț!

Meteorologii au anunțat pentru luni temperaturi în continuare crescute. Vremea va fi chiar mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată, cu maxime care se vor situa, în general, între 22-31 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18 grade Celsius în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi noaptea, însă doar pe arii restrânse, îndeosebi în sud-estul teritoriului şi la munte, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pentru Capitală, meteorologii anunță că cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Maximele vor atinge  29-30 grade Celsius, iar temperatura minimă va scădea până în jurul valorilor de 14-15 grade Celsius.

Vremea se schimba brusc si aduce temperaturi reci
Vremea se schimba brusc si aduce temperaturi reci

De marți, încep ploile

Pentru ziua de marți, meteorologii anunță în regiunile vestice, nordice, estice, centrale şi la munte valorile termice mai scăzute, iar vremea va deveni instabilă şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Izolat, se pot forma vijelii şi poate cădea grindină.

În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime ce se vor situa între 22-32 grade Celsius, iar minime cuprinse între 9-17 grade Celsius. În București se vor semnala înnorări temporare și vor fi posibile averse cu descărcări electrice și intensificări ale vântului. Și aici, temperaturile maxime vor atinge 32 de grade, pe când cele minime nu vor scădea sub 14 grade.

 Vremea se va răci considerabil, de miercuri

Meteorologii spun că vremea va schimba foaia începând cu ziua de miercuri. Valorile termice vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă din an în majoritatea zonelor, cu maxime cuprinse între 14 și 23 grade Celsius, și minime cuprinse între 0 şi 10 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros şi local vor fi averse, cu probabilitate mai mare în sudul ţării şi în zonele montane şi submontane. Cantităţile de apă pot fi însemnate, iar la munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare.

Bucureștenii vor simți și ei de miercuri schimbarea meteo. Vremea se va răci accentuat, iar maximele nu vor mai depăși 18 grade Celsius, pe când minimele vor scădea până la 6 grade Celsius. Cerul va avea înnorări mai ales pe timpul zilei când vor cădea averse de ploaie, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...