Gata cu masca de protecţie în avion. De când nu va mai fi obligatorie la bordul aeronavelor

Beatrice Dumitru 11.05.2022, 17:56
Gata cu masca de protecţie în avion. De când nu va mai fi obligatorie la bordul aeronavelor

După restricții dure din cauza pandemiei de coronavirus, țările din Europa au renunțat la măsuri, inclusiv la distanțarea socială și purtatul măștii de protecție în spațiile închise. Nici în avion nu va mai fi obligatorie utilzarea măștii pentru pasagerii care călătoresc în Europa, potrivit celor mai recente recomandări.

Fără mască de protecție în avion

Italia, Franța, Bulgaria și alte țări europene au relaxat sau au renunțat la multe sau la toate măsurile restricțiile pentru a preveni răspândirea coronavirusului, după doi ani de pandemie.

Astfel, pasagerii care călătoresc cu avionul în Europa nu vor mai fi obligați să poarte mască în timpul zborului sau pe aeroport. Măsura va intra în vigoare începând cu data de 16 mai, conform recomandărilor emise de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene, informează Politico.

Gata cu masca de protecţie în avion. De când nu va mai fi obligatorie la bordul aeronavelor
Purtatul măștii de protecție nu mai este obligatoriu.

De săptămâna viitoare, măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii pentru călătoriile cu avionul, în toate cazurile, pentru a ne alinia, în linii mari, la cerințele autorităților naționale din Europa pentru transportul public. Pentru pasageri și echipajele aeriene, acesta este un mare pas înainte în normalizarea călătoriilor aeriene. Cu toate acestea, pasagerii ar trebui să se comporte responsabil și să respecte alegerile celor din jur. Iar un pasager care tușește și strănută ar trebui să ia în considerare să poarte o mască”, a spus directorul executiv al EASA, Patrick Ky.

Regulile vor varia de la o companie aeriană la alta

Cele două agenții au spus că nivelurile de vaccinare, imunitatea dobândită în mod natural și ridicarea restricțiilor în mai multe țări europene au fost decisive pentru a elimina recomandarea obligatorie de purtare a măștii, care este în vigoare din 2020. Dar spun că purtarea unei măști de față este „încă una dintre cele mai bune protecții împotriva transmiterii COVID-19”.

Dar regulile privind purtatul măștii vor varia în continuare de la o companie aeriană la alta, după această dată. De exemplu, pasagerii care călătoresc într-o destinație în care purtarea măștii este încă obligatorie în transportul public pot fi în continuare obligați să poarte o mască.

Mai multe companii aeriene americane au anunțat în aprilie că nu vor mai solicita purtarea măștilor, după ce un judecător federal din Florida a decis că obligativitatea privind utilizarea acestora în transportul public este ilegală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...