Garbine Muguruza a fost eliminată de la Roland Garros. Este a doua surpriză de la turneul francez după înfrângerea lui Ons Jabeur

Sorin Barbu 22.05.2022, 17:50
Garbine Muguruza a fost eliminată de la Roland Garros. Este a doua surpriză de la turneul francez după înfrângerea lui Ons Jabeur

Șoc, după șoc la Ronald Garros. Garbine Muguruza, numărul 10 WTA, a fost eliminată încă din primul tur de Kaia Kanepi. Turneul de la Paris înregistrase deja un rezultat surpriză după ce Ons Jabeur a pierdut duelul cu Magda Linette. Simona Halep va juca primul meci luni.

Garbine Muguruza, eliminată încă din primul tur de la Roland Garros

Ediția din acest an nu a început foarte bine pentru jucătoarele din Top 10. Garbine Muguruza (locul 10 WTA) a fost învinsă după trei seturi, scor 6-2, 3-6, 4-6, de Kaia Kanepi, sportivă aflată pe locul 46 mondial. Iberica a pierdut duelul în două ore și opt minute și a fost foarte nervoasă, iar la un moment dat cu racheta de pământ.

Nu este prima surpriză din runda inaugurală a celebrului turneu pe zgură. Ons Jabeur (locul 6 WTA) a condus cu 6-4, 4-3, 40-0 și a fost învinsă în trei seturi de Magda Linette, o poloneză aflată pe locul 52 care a revenit miraculos.

Adversară nouă pentru Simona Halep, după ce Ana Konjuh s-a retras

Simona Halep intră în arenă luni, dar organizatorii au anunțat-o că nu o va mai înfruna croata Ana Konjuh, care s-a retras din competiție, ci pe Nastasja Schunk (Germania, 167 WTA), jucătoare acceptată pe tablou ca „lucky loser”. Adversara sportivei din Constanța nu a fost niciodată în Top 100 WTA.

„Voi avea întotdeauna amintiri plăcute de la titlul cucerit în 2018, pentru că a fost primul meu Grand Slam şi totdeauna am visat să câştig Roland Garros. A fost o atmosferă extraordinară, mulţi fani m-au încurajat şi m-am simţit bine. Nu voi uita niciodată acel moment.

Dacă voi câştiga din nou, va fi un nou moment special, pentru că de fiecare dată câştigi un Grand Slam este foarte special. Am 30 de ani şi nu mai pun presiune pe mine. Dar de aceea sunt aici şi muncesc mult pentru că visez să câştig din nou. Vom vedea dacă se va întâmpla”, a spus Simona Halep, citată de eurosport.com.

Jucătoarea din România a câștigat trofeul la Roland Garros în anul 2018 și a mai jucat două finale în 2014 și 2017.

Urmăriți Impact.ro și pe