Gala Premiilor Oscar: numele câștigătorilor, date publicității din greșeală. De ce nu există prezentator

Mirabela Năstase 09.02.2020, 16:36
Gala Premiilor Oscar: numele câștigătorilor, date publicității din greșeală. De ce nu există prezentator

Gala Premilor Oscar nu va avea gazdă nici în acest an, fiind al doilea an la rând când organizatorii preferă această formulă. Aceștia mizează pe momentele oferite de invitați ca să înmâneze fiecare premiu în parte.

Gala Premiilor Oscar: numele câștigătorilor, date publicității din greșeală

În anul 2019, Academia de Film Americană s-a văzut nevoită să renunțe după trei decenii la serviciile unei gazde pentru ceremonia de decernare a premiilor. Timp de trei decenii, câte o celebritate a fost invitată să prezinte și să facă legătura între momentele spectacolului. Kevin Hart, care trebuia să prezinte anul trecut Gala Premiilor Oscar a renunțat, după ce a fost acuzat de homofobie, din cauza unor mesaje publicate pe contul său de Twitter, cu zece ani mai devreme.

Deși comicul a încercat să-și spele imaginea, încercând să-i contrazică pe cei care l-au acuzat, aces lucru nu a mai fost posibil, în pofida seriei difizate pe Netflix în care recunoștea că a reacționat ”imatur” la acuzații. Organizatorii galei i-au cerut la acel moment să renunțe la poziția de gazdă, dar să-și și ceară scuze public pentru afirmațiile făcute. Astfel că, soluția care a fost găsită anul trecut a fost… nicio gazdă, vedetele invitate să anunțe câștigătorii captând toată atenția publicului. Printre acestea s-au numărat Tina Fey şi Amy Poehler, iar Bradley Cooper şi Lady Gaga, au oferit momente de neuitat, interpretând piesa ”Shallow” din pelicula lor nominalizată, ”A Star Is Born”.

Anul acesta, pe Twitter ar fi circulat lista cu numele câștigătorilor, sub numele de „Oscars Predictions Experience”, care a stârnit o dezbatere aprinsă pe rețeaua de socializare. Academia de Film exolică gestul: „I-am invitat pe fanii de pe Twitter să-şi împărtăşească predicţiile pentru Oscar. Mulţi dintre voi au făcut deja acest lucru! O mică eroare a făcut în aşa fel încât predicţiile voastre au apărut pe contul nostru. Eroarea a fost între timp remediată. Vom dezvălui alegerile noastre duminică”, a scris organizaţia, potrivit movieweb.com.

Potrivit listei apărute pe Twitter, Joaquin Phoenix ar fi apărut căştigător la categoria Best Actor, pentru rolul său din „The Joker”, Renee Zellweger ar fi primit premiul pentru Best Actress, Laura Dern pentru Best Supporting Actress in Marriage Story, iar Brad Pitt premiel pentru Best Supporting Actor, pentru rolul jucat în „Once Upon a Time in Hollywood”.

Fără prezentator, formula câștigătoare

Compania ABC, cea care a transmis gala din 2019, a precizat că formula aleasă, cea fără de prezentator, s-a bucurat de o creștere a audienței, față de anul 2018, ajungând la 30 de milioane de telespectatori. Mai mult decât atât, preşedintele ABC Network, Karey Burke, a susținut că este ”extrem de fericită” de felul în care a decurs ceremonia din 24 februarie 2019.

”Sunt şanse să repetăm ceea ce considerăm o formulă de succes”, a spus oficialul. Telespectatorii nu vor duce lipsă de vedete pe scena Oscarurilor nici anul acesta. Pelicule de succes precum ”Joker” şi ”Once Upon a Time in Hollywood” oferă staruri precum Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie şi Joaquin Phoenix în sală. În plus Netflix vine cu ”The Irishman”, în regia lui Martin Scorsese, dara și cu legende precum Robert De Niro, Joe Pesci şi Al Pacino, ori , ”Marriage Story”. De asemenea, alte filme favorite la distincţiile acordate luni dimineaţă sunt ”Jojo Rabbit” şi ”Parasite”. Gala Oscar 2020 are loc luni dimineaţă, de la ora 3.00 (ora României), la Los Angeles.

Urmăriți Impact.ro și pe