Gafa uriașă pe care o face Carmen Iohannis de fiecare dată când apare în public. Detaliul pe care l-a criticat dur Cătălin Botezatu

Anca Manolica 14.11.2022, 10:35

Designerul Cătălin Botezatu a comentat în nenumărate rânduri ținutele pe care marile nume românești le poartă la evenimentele la care iau parte. Printre acestea se numără și Carmen Iohannis, care este adesea criticată pentru stilul vestimentar controversat pe care îl adoptă. Iată ce gafă face Prima Doamnă, atunci când apare în public, potrivit creatorului de modă.

Cătălin Botezatu, despre stilul vestimentar al lui Carmen Iohannis

Designerul a comentat extrem de dur apariția Primei Doamne a României la funeraliile de la Londra ale Reginei Elisabeta a II-a. De asemenea, nu a scăpat de critici nici în cazul dineului organizat de Regele Charles al III-ea la Palatul Buckingham. Așadar, după ce a susținut că a gafat din punct de vedere stilistic la aceste evenimente importante, Cătălin Botezatu revine cu precizări în acest sens.

Cu o experiență de peste 30 de ani în spate în lumea modei, celebrul designer a vorbit recent, din nou, despre stilul vestimentar al soției președintelui României. Atunci, acesta a spus că rochia creată de faimosul designer Andreea Tincu a avut un decolteu „mult prea mare”, Prima Doamnă greșind flagrant cu apariția ei. Iată ce crede, de fapt, Cătălin Botezatu despre stilul vestimentar al lui Carmen Iohannis.

Klaus și Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta
Klaus și Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta

„Eu nu am criticat-o pe Prima Doamnă”

Fiindcă după comentariile sale a avut loc un schimb de replici dur între Cătălin Botezatu și Andreea Tincu, cea care o îmbracă pe Prima Doamnă, creatorul de modă a venit acum cu noi declarații. Acesta spune că nu a criticat-o pe soția lui Klaus Iohannis, ci pe designerul care a îmbrăcat-o.

„Eu nu am criticat-o pe Prima Doamnă, Carmen Iohannis, am criticat ținuta care a fost făcută de un stilist. În general, femeile care au un anumit statut, cum este cel de Prima Doamnă, apelează la un stilist. Eu nu am criticat femeia, ci ținuta. Carmen Iohannis este o femeie extraordinară, frumoasă, inteligentă, care arată foarte bine și care, de cele mai multe ori în aparițiile publice, a avut ținute corecte.

Greșeli stilistice se fac la orice nivel, în orice țară, multe dintre Primele Doamne ale lumii au purtat ținute care au fost comentate negativ. Eu mi-am spus părerea pentru că era vorba de un eveniment, funeralii de stat, care impunea respectarea unor reguli vestimentare stricte. În acel interviu am criticat inclusiv ținutele unor membre ale Casei Regale britanice, pentru că au purtat accesorii în exces.”, a declarat Cătălin Botezatu pentru VIVA!.

Unde greșește soția președintelui din punct de vedere stilistic

Cătălin Botezatu a insistat asupra faptului că vina este în totalitate a stiliștilor care îi creează ținutele, dar a vorbit și despre un aspect care i se pare nepotrivit în modul de a se îmbrăca al soției președintelui. Carmen Iohannis preferă, în mod evident, să poarte rochii și fuste deasupra genunchiului, indiferent că este vorba de ocazii oficiale sau în viața de zi cu zi.

Designerul spune că nu este neapărat o greșeală, dar acest gen de lungime nu este ușor de contrololat și, mai mult, nu se potrivește statutului de Primă Doamnă.

„Carmen Iohannis nu greșește, greșesc stiliștii. Dacă ar fi să nominalizez un lucru care nu este conform cu statutul, n-aș putea să spun că este o greșeală, ar fi faptul că nu respectă lungimea fustei sau a rochiei. Domnia să ține tot timpul să i se vadă genunchii. Este o lungime incertă, uneori greu de controlat”, a mai spus Cătălin Botezatu, pentru aceeași sursă citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...