Gafa uriaşă făcută de Joe Biden faţă de vicepreşedintele SUA. Cum a numit-o pe Kamala Harris. Video

Andra Daoud 16.03.2022, 19:12
Gafa uriaşă făcută de Joe Biden faţă de vicepreşedintele SUA. Cum a numit-o pe Kamala Harris. Video

Joe Biden a făcut o gafă de proporții atunci când s-a referit la vicepreședintele SUA, Kamala Harris. Șeful statului american a stârnit hohote de râs, în timp ce explica absența Kamalei de la un eveniment la care ar fi trebuit să meargă împreună. Cum a numit-o liderul de la Washington, în fața audienței. Momentul a apărut ulterior și pe internet.

Gafa uriaşă făcută de Joe Biden faţă de vicepreşedintele SUA

Joe Biden a vorbit despre Kamala Harris, referindu-se la ea drept „prima doamnă”, în loc de „vicepreședinte”. Șeful statului a participat la un eveniment la care trebuia să fie și Kamala Harris, însă aceasta a lipsit, după ce soțul ei fusese testat pozitiv la Covid, în cursul aceleiași zile. Biden a vrut să le explice oamenilor absența vicepreședintelui de la eveniment, dar a stârnit hohote de râs.

S-a produs o mică schimbare în programul celor care se află pe scenă pentru că soțul primei doamne a contractat Covid-19”, a spus Biden.

Momentul a fost filmat și a apărut ulterior pe rețelele sociale, stârnind hohote de râs. Pe filmare se aude cum cineva din spate pare să îi „sufle” președintelui și să îi atragă atenția că a spus „prima doamnă” în loc de „vicepreședinte”. Nu este prima dată când confuziile liderului de la Washington stârnesc amuzamentul. Chiar la începutul lunii, Biden a ținut un discurs despre situația din Ucraina, numai că în loc de „ucraineni” a spus „iranieni”.

Joe Biden ar putea veni în Europa în următoarele săptămâni

Liderul de la Casa Albă ar putea face o vizită în Europa în perioada următoare, potrivit presei americane. Turneul lui Biden ar urma să se concentreze asupra războiului din Ucraina și ar avea drept scop reasigurarea aliaților Americii din regiune. Detaliile vizitei nu au fost încă puse la punct, potrivit surselor NBC.

Un oficial american a declarat pentru publicația menționată că una dintre destinațiile de pe lista președintelui ar fi Bruxelles-ul, punct strategic pentru că acolo sunt amplasate atât sediul NATO, cât și cel al Uniunii Europene.

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a făcut săptămâna trecută o vizită în România, unde s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. Oficialul american a transmis mulțumiri românilor pentru felul în care au gestionat situația refugiaților ucraineni și a declarat, în timpul vizitei de la Cotroceni:

Vă mulţumesc din partea Statelor Unite ale Americii. România a fost extraordinară în generozitatea şi curajul arătate în acest moment. Toţi, din lumea întreagă, am văzut cum aţi primit refugiaţii. În toată lumea, iar eu vorbesc din perspectiva SUA, ştim de provocările pe care le aveţi din perspectiva localizării dumneavoastră”.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe