Gafa imensă pe care a făcut-o un elev care a vrut să copieze la BAC. Și dacă nu era prins, tot pica examenul

Redacția IMPACT 01.07.2020, 13:32
Gafa imensă pe care a făcut-o un elev care a vrut să copieze la BAC. Și dacă nu era prins, tot pica examenul

Elevii de la un liceu tehnologic din Bihor care au susținut examenul de Bacalaureat din acest an au trecut prin mai multe incidente în ziua examenului la Limba și Literatura Română. Clădirea a rămas fără energie electrică și fără apă curentă la grupurile sanitare. În tot acest timp, un elev a fost prins cu telefonul mobil pe care îl folosea drept suport pentru a copia.

Ce a pățit elevul care a copiat

Problemele de la Bacalaureat s-au ținut lanț în ziua examenului la Limba și Literatura română, la un Liceu Tehnologic din județul Bihor, la fel și pentru un elev care susținea proba de competențe. Tânărul a fost prins cu telefonul asupra sa, pe care îl avea ascuns într-unul din pantofi, alături de o copiuță pe care o lăsase în buzunar. Gafa constă în faptul că acele copiuțe pregătite meticulos de elev conțineau materia din ciclul gimnazial, de la proba respectivă.


Candidatul a cerut voie să meargă de mai multe ori la toaletă, iar la întoarcerea în sala de examen, șchiopătând și cu șiretul desfăcut la un pantof, supraveghetorii l-au surprins pe tânăr șchiopătând și cu șiretul desfăcut la una din încălțări.

„L-am rugat să își dea jos pantoful și am găsit în interiorul pantofului un iPhone8. S-a descoperit acea crestomație de clasa V-VIII, dar el era la examenul de clasa a XII-a”, a explicat Virgil Blage, inspector școlar generalal al ISJ Bihor.

De asemeana, directorul Liceului Tehnologic spune că elevul care a fost prins cu acele copiuțe este un candidat dintr-o promoție anterioară.

„E un elev dintr-o serie anterioară, nu l-am învățat noi să facă asta”, a transmis directorul, potrivit Digi24.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a deschis o anchetă și îl cercetează disciplinar pe directorul liceului tehnologic Ștei, pentru problemele care au apărut de-a lungul probei la Limba și Literatura Română, din școală.

Rezultatele la Bacalaureat au fost afișate marți, 30 iunie, pe site-ul edu.ro. Candidații au primit un cod unic, cu ajutorul căruia își vor putea verifica notele pe lista rezultatelor. Notele la Bacalaureat 2020, în format anonimizat, vor fi publicate la avizierele unităților de învățământ și online, la adresa bacalaureat.edu.ro.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmăriți Impact.ro și pe